Gătiți rapid ceva bun pentru prânz: Tarte cu zucchini

Gătiți rapid ceva bun pentru prânz: Tarte cu zucchini
Atât de simple, dar cât de delicios se dovedesc a fi. Oricum, cuvântul de ordine al acestei rețete e simplitatea.

Combinația de minerale face ca zucchini să fie recomandați în dieta celor care au probleme hepatice sau tiroidiene, având capacitatea de a îmbunătăți metabolismul celular la nivelul acestor organe. Cantitatea mare de potasiu pe care o conțin contribuie la susținerea funcției cardiace și la menținerea unui nivel normal al tensiunii arteriale și al funcției renale. Conținutul de luteină ajută la sănătatea ochilor.

În ciuda faptului că nu sunt în top  cu procentele de vitamine și minerale pe care  le conțin, toate soiurile de dovlecei sunt benefice sănătății. Compoziția echilibrată și numărul foarte mic de calorii îi fac ideali în dieta celor care au diabet sau suferă de obezitate.

Zucchini conțin vitamina A (circa 200 UI, la 100 grame), vitamina C (17,9 µg, 30% din doză zilnică, în 100 de grame),  precum și cantități moderate  ale grupului de vitamine din complexul B,  cum ar fi tiamina, piridoxină, riboflavina, și cantități mici de vitaminele K și E (sub 2% din doză zilnică recomandată, în 100 de grame), dar și minerale: fier, mangan, fosfor și zinc (peste 5% din doză zilnică recomandată în 100 de grame), la care se adaugă cantități mai mici de calciu, cupru și magneziu. Dovleceii au proprietăți antioxidante medii.

Ingrediente pentru tarte cu zucchini

aluat de foietaj – 500 g

dovlecei/zucchini

sos pesto ~ 50 g

mozzarella ~ 100 g;

sare, piper după gust;

frunze de busuioc – după dorință.

Mod de preparare

Decongelați aluatul. Tăiați dovleceii în felii subțiri (cel mai bine se face cu o răzătoare). Aranjați dovleceii în cerc pe tava de copt tapetată cu pergament, sărați și ungeți cu sos pesto. Întindeți aluatul ușor într-o singură direcție sau întindeți-l cu mâinile. Se taie în 6 până la 9 pătrate.

Acoperiți dovleceii cu aluatul, împăturiți marginile și înțepați-le cu o furculiță. Puneți tartele în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 25 de minute (timpul de gătire depinde de cuptor). Întoarceți ușor tartele gata pregătite cu o spatulă sau o spatulă. Se acoperă cu felii de mozzarella cât tartele sunt fierbinți și se ornează cu busuioc.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre