Simona Ionescu / Redactor Șef

Sarmale leneșe pentru gospodinele care sunt pe grabă. Nimeni nu rezistă ispitei

Sarmale leneșe pentru gospodinele care sunt pe grabă. Nimeni nu rezistă ispitei
Sarmale pe care să nu le împăturiți? Da, chiar există așa ceva și sunt pur și simplu senzaționale! Când nu aveți timp de cele clasice, dar vreți să vă faceți musafirii fericiți, merită să le încercați.

Sunt minunate atât pentru prânz cât și pentru cină, sunt aromate și se pot prepara atât din carne de pui, cât și din vită sau porc. Pentru un gust nemaipomenit, se vor servi alături de smântână sau chiar de alte legume.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti sarmalele leneșe, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 jumătate dintr-un piept de pui sau 500 g carne de porc, jumătate de varză mijlocie, 2 ceape, 1 morcov mare, 1 roșie sau 2 linguri cu pastă de tomate. De asemenea, vă mai trebuie 1 pahar cu orez, 1 ardei (opțional), sare și piper după gust, câteva frunze de dafin, boabe de piper.

Sarmale leneșe – compoziție

Mod de preparare

Pentru început, ocupați-vă de legume. Tăiați totul cum doriți, ceapa cubulețe, morcovul la fel sau, dacă vreți puteți chiar să-l dați pe răzătoare. De asemenea, pieptul de pui sau carnea de porc se va tăia tot sub formă de cuburi. Orezul se va spăla în câteva ape. Puneți carnea în uleiul încălzit și lăsați să se rumenească.

După câteva minute adăugați și ceapa și lăsați cinci minute, apoi puneți și morcovul, ardeiul și roșia. La final, când produsele sunt înăbușite, se va pune și orezul. Atenție! Dacă varza pe care o aveți este mai tare, puneți întâi această legumă înaintea orezului. Turnați puțină apă și puneți capacul. Preparatul se lasă pe foc până când orezul este fiert pe jumătate.

Sarmalele leneșe, o adevărată delicatesă

Sarmalele leneșe se vor servi cu smântână și/sau mix de legume

Adăugați acum și varza și amestecați tot timpul pentru a nu se prinde și, dacă este cazul mai puneți puțină apă. Se lasă să fiarbă la foc mic, sau, dacă doriți, puteți pune totul la cuptor pentru 40-45 de minute. Asezonați cu sare și piper și, dacă vreți, puteți să mai adăugați încă o lingură cu pastă de tomate. Când sunt gata, sarmalele leneșe se vor consuma alături de smântână și/sau mix de legume.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre