Simona Ionescu / Redactor Șef

Sarmalele reinventate! Ideea de geniu a unui chef coreean a devenit virală

Sarmalele reinventate! Ideea de geniu a unui chef coreean a devenit virală
Pentru români nu există sărbătoare fără sarmale. Este ceva ce niciun român nu ar putea concepe. La fiecare petrecere importantă, întreaga familie se reunește în fața preparatului din foi de varză cu amestec de carne tocată.

Se poate însă ca până și pentru români sarmalele tradiționale să devină istorie. Ideea de geniu a unui chef coreean s-a viralizat. Acesta a reinventat rețeta de sarmale. A pus și câteva ouă deasupra, iar rezultatul este cu adevărat genial. Categoric, merită încercată, măcar o dată. Cei care au preparat rețeta spun că este cea mai gustoasă varză umplută pe care au mâncat-o vreodată.

Ingrediente pentru altfel de sarmale

O varză proaspătă mare

500 g carne de vită

Piper,

1 linguriță de sare,

1 linguriță de cimbru,

1 linguriță de boia dulce

Jumătate de ardei gras galben

Jumătate de ceapă

1 jumătate de cană de orez alb

1 jumătate de cană de sos de roșii

4 ouă

400 ml apă

O oală mare cu capac

Mod de prepareare

Folosind o lingură, fă o scobitură amplă în mijlocul verzei, cât să încapă ingredientele, și pune deoparte ceea ce extragi.

Într-un bol, amestecă 500 de grame de carne de vită tocată cu 1 linguriță de sare, un praf de piper negru, 1 linguriță de cimbru și 1 linguriță de boia dulce. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt omogenizate.

Umple varza cu amestecul de carne, adăugând jumătate de ardei galben tăiat cubulețe și jumătate de ceapă tăiată cubulețe. Amestecă totul bine. Adaugă o jumătate de cană de orez alb și o jumătate de cană de sos de roșii, amestecând bine.

Modelează carnea în interiorul verzei, lăsând o adâncitură în mijloc. Într-o oală mare de metal, toarnă 400 ml de apă. Așază varza în oală și sparge patru ouă în gaura din mijloc, deasupra cărnii.

Acoperă cu un capac și coace într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de o oră. După ce este gata varza umplută gătită după rețeta chefului coreean, se taie felii și se servește.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre