Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretele lui Radu Anton Roman. Acesta este ingredientul minune care vă ajută să curățați rapid ardeii copți

Secretele lui Radu Anton Roman. Acesta este ingredientul minune care vă ajută să curățați rapid ardeii copți
Nu există vară fără ca pe masă să se găsească o farfurie generoasă cu ardei copți. Se prepară rapid și sunt delicioși.

Copți pe grătar sau la cuptor, ardeii copți ne fac viața mai frumoasă și țin kilogramele în frâu.

Acesta este ingredientul minune care vă ajută să curățați rapid ardeii copți

Sunteți îndrăgostiți de ardeii copți dar vi se pare o corvoadă să îi curățați? Ca să nu vă mai faceți nervi, e de ajuns doar că puneți peste ardei după ce i-ați luat de pe foc, mai multă sare. Acoperiți apoi cu un capac și lăsați măcar o jumătate de oră. Veți vedea că veți scăpa de coajă rapid și veți pregăti cât ați bate din palme delicioasa salată.

Celebra rețetă păstrată de la Radu Anton Roman

Gospodinele care doresc să facă o altfel de salată de ardei copți, pot alege senzaționala rețetă lăsată moștenire de Radu Anton Roman. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1,5 – 2 kg ardei kapia sau gras, 100 ml oțet din vin, 2 linguri cu ulei, 1 linguriță cu sare, 1 praf de cimbru, usturoi.

Mod de preparare

„Se spală bine ardeii. Se coc în cuptor la foc iute sau pe un grătar, deasupra flăcării, să se pârlească pe din afară, dar să-şi păstreze carnea pe dinăuntru. Se pun ardeii într-o cratiţă mare, se presară cu puţină sare şi se acoperă pentru circa un ceas. Se curăţă de pieliţă, cu răbdare şi un vârf de cuţit. Evitaţi apa, care le spală şi gustul! Ardeii se tratează grijuliu şi se compune o stea splendidă într-un castron, cu codiţele spre margine.

Se pune praful de cimbru peste ei. Se curăţă usturoiul, se taie de-a latul căţeii în felioare hiper-subţiri şi se cern peste ardei. Se amestecă sarea cu oţetul, se freacă cu untdelemn, se toarnă ploaie peste salată. Se lasă un sfert de oră, să prindă gust, apoi ardeii se sucesc, să bea şi să se-nmoaie pe amândouă părţile.“, a scris Radu Anton Roman în cartea sa de bucate.

Sursă foto: exquis

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre