Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfeclă roșie la cuptor, cu fasole verde și alune de pădure. O rețetă cu adevărat perfectă

Sfeclă roșie la cuptor, cu fasole verde și alune de pădure. O rețetă cu adevărat perfectă
Cu siguranță, combinația de sfeclă roșie cu fasole verde nu a fost încercată de multă lume. Tocmai de aceea această rețetă vă va aduce aminte de copilărie, când cele două legume erau preferatele bunicilor.

Sănătate în farfurie, așa s-ar putea numi rețeta de sfeclă roșie la cuptor cu fasole verde și alune de pădure. Cine o încearcă odată, nu o mai uită.

Ingrediente necesare

Pentru această minunăție de rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 kilograme de sfeclă roșie de mărime mică sau medie, 8 crenguțe de cimbru, 5 linguri cu ulei de măsline, 2 ½ lingurițe cu sare, 1 linguriță cu piper negru, ½ ceașcă plus 2 linguri cu ulei din semințe de struguri, 1 kilogram de fasole verde, bine curățată.

Vă mai sunt de folos ¼ cană cu oțet de cidru de mere, 2 linguri cu zahăr, 1 lingură cu muștar, 1 lingură cu oregano proaspăt tocat, 2 lingurițe cu cimbru proaspăt tocat mărunt, alune de pădure prăjite și pătrunjel proaspăt pentru garnitură.

Mod de preparare

Sfeclă roșie și fasole verde, combinația perfectă

Preîncălziți cuptorul. Se amestecă sfecla, crenguțele de cimbru, 3 linguri cu ulei de măsline, ½ linguriță cu sare și ¼  linguriță cu piper într-o tavă de copt. Acoperiți cu o folie de aluminiu și introduceți la copt până când sfecla este fragedă, aproximativ 1 oră și 15 minute. Îndepărtați folia de aluminiu și lăsați sfecla să stea până când se răcește suficient pentru a fi manipulată. Se curăță sfecla răcită și se taie în felii. Se aruncă crenguțele de cimbru.

Se lasă la frigider minim două ore

Se încălzește 1 lingură cu ulei din semințe de struguri într-o tigaie mare de fontă, la foc mare, până când începe puțin să fumege. Adăugați jumătate din fasolea verde. Lăsați la gătit două minute fără să amestecați, apoi timp de trei minute amestecați până când fasolea devine fragedă și puneți pe o farfurie.

Repetați procedeul și cu cealaltă parte de fasole. Puneți peste fasole sare și piper. Amestecați sfecla cu fasolea verde, oțetul de cidru de mere, zahăr, muștar, oregano, cimbru tocat și restul de ulei de măsline. Condimentați, dacă mai este cazul cu sare și piper. Acoperiți și păstrați la frigider maxim două ore, apoi decorați cu alune de pădure prăjite și pătrunjel. Nici un cârcotaș nu va avea ce să spună…

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre