Ce spuneți de un desert inedit, pe care sigur nu l-ați mâncat până acum? Se prepară repede și va satisface toate gusturile. Iată delicioasă rețetă de marmeladă de morcovi cu iaurt și fructe proaspete.
Ingrediente necesare
Pentru a pregăti un astfel de desert cu adevărat minunat, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kilogram de morcovi, mărunțiti, 2 căni cu apă (chiar și mai mult dacă este necesar), 1 măr, 1 cană cu zahăr granulat, 2 lingurițe cu coajă de lămâie rasă, plus ¼ cană cu suc proaspăt de lămâie.
De asemenea, vă sunt necesare 3 păstăi de cardamom, ușor zdrobite, 2 anason stelat întreg, 2 bețe de scorțișoară, ¾ linguriță cu sare, 2 linguri cu miere. Precum și iaurt, afine, feliuțe de clementine și portocale.
Mod de preparare
Puneți morcovii, două căni cu apă, mărul, zahărul, coaja și sucul de lămâie, păstăile de cardamom, anasonul stelat, bețișoarele de scorțișoară și sarea într-o cratiță mare cu fundul gros. Aduceți la fierbere la foc mare, amestecând ocazional. Acoperiți și reduceți focul la mediu.
Gătiți, amestecând din când în când, până când morcovii sunt crocanți și moi, aproximativ 15 minute. Descoperiți și gătiți, amestecând din când în când, până când morcovii sunt fragezi și lichidul s-a redus la o consistență subțire, de sirop. Durează între 20 și 25 de minute. Se îndepărtează de pe foc și se aruncă condimentele întregi.
Marmelada de morcovi se poate păstra cinci zile în frigider
Transferați amestecul de morcovi într-un blender; adăugați mierea. Amestecați la viteză mică un minut. Continuați să amestecați, mărind treptat viteza la medie-înaltă, până la omogenizare, aproximativ un minut, adăugând apă suplimentară, câte o lingură, dacă este necesar pentru a menține piureul în mișcare.
Transferați amestecul într-un bol mic și introduceți la frigider pentru 20 de minute. Puneți iaurtul în boluri, puneți deasupra cantitatea dorită de marmeladă și amestecați. Se acoperă cu afine și feliuțe de clementine și portocale. Dar puteți folosi orice fructe doriți. Marmelada poate fi păstrată în frigider cinci zile.
Sursă foto: www.foodandwine.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook