Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfeclă Wellington. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza

Sfeclă Wellington. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza
În ediția din 30 martie la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit mai multe rețete de post. Vă prezentăm una dintre ele.

Bucătarul matinalului a preparat sfeclă Wellington, care poate fi o inspirație perfectă pentru un meniu fără carne, lactate și ouă. Sfecla roșie are o serie de beneficii pentru sănătate. Consumul de sfeclă poate scădea riscul de cancer, aceasta poate curăța ficatul de toxine și ameliorează tranzitul intestinal.

În plus, sfecla poate contribui la reglarea colesterolului, a tensiunii arteriale și are proprietati antiinflamatoare.

Pentru a avea efecte benefice asupra organismului, nu este suficient consumul ocazional. Specialiștii recomandă să includem în alimentația zilnică 100-150 de grame de sfeclă roșie crudă. În general, curele cu sfeclă roșie pot  fi indicate pe o perioadă de la 2 saptămâni până la maximum 2 luni.

Sfeclă Wellington  – Ingrediente

aluat foietaj, de post

2 buc, sfeclă roșie, fiartă

250 gr ciuperci champignon

1 ceapă

500 gr spanac

1 legătură de ceapă verde

2 fire de usturoi verde

sare și piper

ulei de floarea soarelui

sos de legume pentru servit

Sfeclă Wellington  – Mod de preparare

Chiar dacă sunt multe ingrediente în listă, rețetele nu sunt complicate și nu necesită nici timp de preparare îndelungat.  Iată cum se prepară rețeta de sfeclă Wellington. Mai întâi se trag ciupercile la tigaie împreună cu ceapa, tocate mărunt și în puțin ulei. În altă tigaie se călește în puțin ulei ceapa verde cu usturoiul verde, de asemeni tocate mărunt și se adaugă spanacul tocat în fâșii. Se asezonează și ciupercile și spanacul cu sare și piper și se lasă la temperat.

Se desfac foile de aluat, se așază la baza lor spanac, iar peste acesta ciupercile călite. Sfecla roșie de taie în două și se așază deasupra ciupercilor. Se acoperă cu aluatul foietaj și ingredientele din interiorul acestuia și se modelează în două semi sfere.

Se coace sfecla Wellington pentru 25 – 30 de minute la 180 de grade, sau până când aluatul se rumenește frumos la suprafață. Opțional, aluatul se unge cu ulei amestecat cu foarte puțină făină și se presară semințe de susan alb și negru, înainte de coacere.  În final, sfecla Wellington se servește cu un sos preparat din multe legume.

Sursa: Neatza cu Răzvan și Dani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre