Simona Ionescu / Redactor Șef

Paste rigatoni amatriciana, o rețetă de cinci stele. Un deliciu pregătit de chef Sorin Bontea

Paste rigatoni amatriciana, o rețetă de cinci stele. Un deliciu pregătit de chef Sorin Bontea
Rezervat în scandalul cu Antena 1, deși la fel ca și colegii săi are patru procese, chef Sorin Bontea face ce știa mai bine. Paste rigatoni amatriciana. O rețetă cu ștaif.

Pofticioșii au acum posibilitatea să guste ceva cu adevărat senzațional de care se vor îndrăgosti iremediabil: paste rigatoni amatriciana. Rețeta îi aparține simpaticului chef Sorin Bontea.

Activ în mediul online și extrem de tăcut, chiar dacă se judecă cu Antena 1, chef Sorin Bontea are grijă să păstreze legătura cu fanii săi, cărora le dă cele mai incredibile rețete. Prietenul lui Scărlătescu și Dumitrescu vă învață acum cum să pregătiți extraordinarele paste rigatoni amatriciana.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti această gustoasă rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g paste rigatoni, 180 g pancetta sau slăninuță afumată, 1 ceapă, 1 lingură cu ulei de măsline, 400 g sos de roșii, 100 ml vin alb sec, un vârf de linguriță cu zahăr, pecorino ras (după gust), sare și piper după gust.

Mod de preparare

„ Am să pun foarte puțin ulei de măsline. Îl lăsăm să se încingă și facem practic jumărele. Vedeți că își lasă foarte multă grăsime. Nu o să o punem chiar pe toată. Mai scot din grăsime că este multă. Dacă mai e nevoie, am să completez. Să nu se simtă grăsimea aia foarte mult. Pun și ceapa direct peste. Ceapa a început să se prăjească, e galben-aurie. Pun vin alb sec. Îl las să se reducă până nu mai miroase a vin. Roșiile. Punem sare, nu foarte multă. O să le facem puțin picante.

Trebuie să le las să fiarbă cam 10 minute, nu mai mult. Între timp pun pastele la fiert”, a prezentat rețeta chef Sorin Bontea. În continuare se pune și sosul de roșii, apoi lingurița cu zahăr. „Vreau să fiarbă și puțin în sos, să-și tragă pastele gust. Am să pun un pic de pecorino. Asta este rețeta mea de paste. Credeți-mă că sunt gustoase !”, a spus chef Sorin Bontea pe YouTube.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre