Simona Ionescu / Redactor Șef

Spaghete integrale cu linte și sos de roșii – Rețeta lui Vlăduț

Spaghete integrale cu linte și sos de roșii – Rețeta lui Vlăduț
Din categoria rețetelor de post simple și gustoase, cu ce mai găsim prin cămară sau frigider, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune o Rețetă de Spaghete cu linte și sos de roșii.

Rețeta pentru Spaghete cu linte și sos de roșii e un preparat simplu și util pentru zilele caniculare. Se prepară rapid și nu este „grea” pentru digestie. În plus, lintea și roșiile aduc organismului o serie de nutrienți. Ca și pastele integrale, de asemenea.

Tot ce trebuie să știți despre linte

Lintea este o plantă leguminoasă ale cărei seminţe se găsesc în păstăi. Aceasta a devenit în ultimii ani un aliment popular în rândul vegetarienilor datorită faptului că este bogată în proteine şi săracă în grăsimi. Este o legumă uşor de digerat, bogată în vitaminele A, C, E, K şi cele din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 şi B9), minerale, fibre, carbohidraţi, acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 şi aminoacizi.

Lintea mai reprezintă și o sursă importantă de antioxidanţi. Fiind bogată în fibre, lintea normalizează nivelul de colesterol din sânge, încetineşte asimilarea glucozei din alimente şi combate constipaţia.

Lintea este și o sursă excelentă de minerale, dintre care menţionăm fosforul, fierul, zincul şi magneziul.

Ingrediente pentru Rețetă de Spaghete integrale cu linte și sos de roșii

spaghete integrale

1 conservă de linte

1 conservă de roșii cuburi

ceapă verde

ulei de măsline

sare și piper

rozmarin

Mod de preparare

Ceapa verde se toacă mărunt și se călește în ulei de măsline, dar nu foarte mult, doar până se pătrunde ușor. Se adaugă lintea din conservă și roșiile tocate cuburi și se fierbe un sos delicios care se asezonează cu sare, piper și rozmarin.

Pastele se fierb al dente, în apă cu sare, se scurg și se adaugă în sos. Se lasă să mai fiarbă pastele împreună cu sosul pentru 4-5 minute, atât cât să se întrepătrundă gusturile. La final, se adaugă parmezan feliat, sau răzuit, după preferințe.

Sursa: Chefi la cuțite

Unde puteți găsi case mai ieftine decât o pâine. Cum intrați în posesia acestora

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre