Rețetele pe bază de creveți sunt în topul preparatelor pentru masa festivă de Revelion. Se prepară foarte repede și sunt un deliciu. Ce spuneți de un cocktail și niște frigărui fenomenale de creveți?
Cocktail de creveți cu sos Marie-Rose
Pentru a pregăti un astfel de preparat elegant, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg creveți fierți și curățați de coajă, 2 avocado, ½ lămâie stoarsă, ½ salată iceberg, tocată mărunt. Pentru a pregăti sosul Marie-Rose, vă sunt necesare ½ cană maioneză, 1 lingură cu ketchup, 1 lingură cu suc de lămâie.
Mod de preparare
Începeți prin a prepara sosul Marie Rose, amestecând bine toate ingredientele. Acoperiți și puneți la frigider. Tăiați creveții în bucăți mici. Tăiați avocado în cubulețe și amestecați cu sucul de lămâie. Adăugați apoi creveții și sos Marie-Rose din belșug. Puneți într-un bol salata, la bază, apoi acoperiți cu amestecul de creveți și avocado. Deasupra puteți așeza o crenguță de busuioc.
Frigărui de creveți
O minunăție pentru masa de Revelion sunt și frigăruile de creveți, pentru prepararea cărora aveți nevoie de 12 creveți mari, curățați de coajă, ½ linguriță cu sare, ¼ cană cu ulei de măsline. Vă mai sunt necesare 1 linguriță cu piper negru, proaspăt măcinat, 2 lime (dacă nu aveți, puteți pune și lămâi), 4 căței de usturoi, tocați mărunt sau binepisați, coriandru tocat mărunt, 1 lingură cu parmezan.
Mod de preparare
Se condimentează creveții cu sare și se pun deoparte. Într-un bol mare, combinați uleiul de măsline, ½ linguriță cu sare, piper negru, 2 lingurițe cu suc de lămâie, coaja de lămâie, usturoiul și coriandrul. Amestecați cu putere pentru a combina.
Puneți deoparte aproximativ 3 linguri cu marinadă, apoi adăugați creveții și amestecați pentru a-i acoperi. Puneți creveții în țepușe, având grijă să-i înțepați prin coadă, acest lucru facilitând întoarcerea rapidă a acestora.
Creveții se gătesc 1-2 minute pe fiecare parte
Pentru ca vârfurile țepușelor să nu se ardă, înmuiați în apă timp de o jumătate de oră înainte de a pune creveții. Gătiți creveții al grătar timp de 1-2 minute pe fiecare parte și în timp ce se gătesc, ungeți cu marinadă.
Aveți grijă să nu se gătească prea mult și nu uitați că vor continua să se gătească puțin mai departe de foc. Se scot de pe grătar și se așază pe farfurie alături de ketchup sau sos de usturoi. Se ornează cu un strop de suc de lămâie și un strop de parmezan. Dacă faceți creveții la tigaie, adăugați-i când este foarte fierbinte și gătiți tot 1-2 minute, ungând cu marinadă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Doliu în sportul mondial. A murit cea mai în vârstă campioană olimpică
- Urmează un an de coșmar. Ultima scumpire anunțată
- De ce apare indigestia. Medicamente și remedii naturale care combat stările de greață, vomă și balonare
- Revelion „last minute”. Unde poți petrece seara dintre ani în București
- Călin Georgescu este în culmea fericirii. George Simion a făcut anunțul istoric
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Ce s-a întâmplat cu bijuteriile împărătesei Ecaterina cea Mare
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Doliu în televiziune de Revelion! A murit cel mai iubit prezentator TV
- Ce înseamnă când visezi păduchi - Interpretarea și semnificațiile viselor
- Am scăpat de reflux gastroesofagian - ghid complet de tratament și vindecare