Simona Ionescu / Redactor Șef

Stridii umplute la cuptor, aperitivul care dă dependență. Rețetă pentru mese festive și duminici de neuitat

Stridii umplute la cuptor, aperitivul care dă dependență. Rețetă pentru mese festive și duminici de neuitat
Servite cu felii de lămâie și sos picant, stridiile nu trebuie să lipsească de pe mesele festive. Iată și rețeta pe care nu o veți uita niciodată: stridii umplute la cuptor. Atenție! Dau dependență!

Sunt gata foarte repede, dar sunt atât de bune încât ar trebui să pregătiți de la bun început două tăvi. Rețeta unor stridii umplute la cuptor care fac spectacol și dau dependență.

Cum se păstrează stridiile

Specialiștii spun că în mod ideal, stridiile proaspete ar trebui consumate în termen de două zile de la cumpărare. Dar pot rămâne proaspete până la șapte zile în frigider, dacă sunt păstrate bine la temperatura potrivită. Atunci când le depozitați, acoperiți-le cu o cârpă umedă, permițându-le stridiilor să respire (evitați recipientele ermetice din acest motiv).

Verificați dacă există cochilii deschise înainte de decojire. Dacă observați crăpături, dați o bătaie pe stridie. În cazul în care scoica se închide brusc, înseamnă că este vie. Dacă rămâne deschisă, aruncați-o.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti această minunată rețetă de stridii, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 până la 5 felii groase de pâine veche de o zi, fără crustă, rupte în bucăți de 2,5 cm, 3 linguri cu unt nesărat.

Stridii umplute la cuptor, curcubeu pe cerul gurii

Vă mai sunt necesare 1 cană cu carne de porc tăiată mărunt, ¼ cană cu ceapă verde tocată, 1 lingură cu usturoi tocat, ¾ linguriță cu sare, puțin piper negru, ¼ cană cu bere, 1 pachet cu sare grunjoasă, 36 de stridii. Felii de lămâie și sos picant, pentru servire.

Mod de preparare

Puneți bucățile de pâine într-un robot de bucătărie și lăsați până se transformă în pesmet. Se topește unul într-o tigaie la foc mediu. Adăugați pesmetul, carnea de porc, ceapa verde, usturoiul, sarea și piperul. Lăsați pe foc în jur de șapte minute, până când pesmetul începe să se rumenească, apoi puneți berea. Lăsați până când aceasta va fi absorbită de pâine și amestecul este ușor umed, dar nu cu lichid.

Stridiile se servesc cu sos picant și felii de lămâie

Întindeți sare grunjoasă uniform pe două foi de copt, apoi puneți stridiile. Se pune o lingură de amestec pe fiecare stridie și se introduce la cuptor în jur de cinci minute, până când amestecul devine auriu. Tăiați părțile subțiri verzi ale cepei și puneți peste stridiile la cuptor. Se servesc calde, cu sos picant și felii de lămâie.

Sursă foto: www.southernliving.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre