Ardeiul gras are efecte antioxidante şi tonice, antifungice, antitumorale, antiseptice şi antiinflamatoare. Vitamina A şi C, betacarotenul sunt prezente din belşug în ardeii graşi, susţin sistemul imunitar şi ajută corpul în lupta împotriva radicalilor liberi. Licopenul este de asemenea o substanţă prezentă şi de preţ în ardeiul gras, protejând impotriva tumorilor şi cancerului. Este recomandat să consumaţi zilnic câte un ardei gras pentru a împiedica îngroşarea şi deteriorarea vaselor de sânge, precum şi apariţia cheagurilor de sânge. Ardeiul gras este recomandat şi celor cu risc de diabet, boli hepatice, dureri articulare şi artrită.
Ingrediente pentru supă cremă cu ardei gras roșu
1 morcov,
1 cartof,
6 ardei graşi roşii,
6 cepe,
1 păstârnac mic,
50g unt,
200g crema de brânză,
frunze de busuioc,
boabe de piper mozaic,
crutoane inimioare
Mod de preparare
Ardeii se spală, se şterg şi se coc pe flacăra aragazului sau pe grătar. Se pun într-o pungă, se inchide şi se lasă 10 minute. Se curăţă de cotoare, nervuri şi seminţe şi se taie bucăţi. Nu e necesar să-i coaceţi, dar eu ştiu că sunt cu mult mai gustoşi copţi şi curăţaţi de pieliţă. Ceapa se spală, se şterge, se curăţă şi se toacă julien.
Într-un wok se topeşte untul, se adaugă ceapa şi ardeii şi se călesc până se înmoaie puţin. Adaugi supa de legume, împreună cu păstârnacul, cartoful şi morcovul-spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi mari- şi fierbi până când totul este bine pătruns.
In reţeta iniţială nu pomenea nimic de cartof, morcov sau păstârnac, dar eu făcusem şi o supă de pui cu multe legume fierte, aşadar am avut o idee bună.
Pui supa în blender-în două etape-şi mixezi până devine cremă şi o condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti supa caldă, cu cremă de brânză, boabe de piper mozaic- întregi sau râşnite-frunze de busuioc, câteva feliuţe de ardei gras roşu crud şi crutoane de pâine sub forma de inimioară.
Pentru crutoane inimioare, decupezi inimioare cu o forma de inox din felii de pâine alba şi neagră. Pui inimioarele într-o tigaie, le stropeşti cu ulei de măsline, presari sare de mare şi busuioc uscat şi le ţii până se rumenesc. Le serveşti la supa cremă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook