Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă cremă de dovleac colorată și aromată

Supă cremă de dovleac colorată și aromată
Dovleacul e vedeta sezonului autumnal. Îl puteți găti în multe moduri, oricum ar fi, e delicios. Consistent și hrănitor, dovleacul plăcintar e ideal și pentru feluri principale la masă, nu numai pentru desert.

Pentru zilele reci de toamnă să ne delectăm cu o o delicioasă, frumos colorată și aromată Supă cremă de dovleac. Înainte de avă apuca să pregătiți supa, e bine să aflați câteva informații interesante despre acest fruct.

Dovleacul este o legumă bogată în vitamine și minerale. În 100 de grame se găsesc 9 mg de vitamina C, 1,06 mg de vitamina E și 7.384 UI de vitamina A. În cantități ridicate se găsesc și potasiul, mai exact 200 de mg la 100 de grame de dovleac, și betacarotenul, care nu doar că îi oferă culoarea portocalie, ci este și un antioxidant puternic. Dovleacul mai conține săruri minerale (fosfor, calciu, cupru), antioxidanți, fibre, proteine, calciu, magneziu, acid pantotenic și triptofan, tiamină, piridoxină și niacina. În același timp, semințele de dovleac sunt o sursă bogată de magneziu.

Ingrediente pentru Supă cremă de dovleac

1 kg dovleac, curățat

1 ceapă

1 morcov

50 ml ulei

1 l apă

sare

piper

nucșoară

chimen

200 ml smântână pentru gătit

Mod de preparare

Ceapa tocată solzișori se călește în uleiul încins, împreună cu usturoiul tăiat rondele, apoi se adaugă morcovul ras, se amestecă de câteva ori și se completează cu apa fierbinte. Se adaugă dovleacul curățat și tocat în cuburi și se lasă să fiarbă ână când acesta este bine pătruns și se poate pasa.

Se trec ingredientele prin blender, iar piureul rezultat se pune din nou la fiert și se asezonează după gust cu condimentele măcinate în prealabil: chimen, piper, nucșoară. Spre final de fierbere se adaugă smântâna, amestecând bine să se omogenizeze supa cremă de dovleac. Delicioasa supă cremă de dovleac se servește, de preferință, cu crutoane aromate, cu semințe de dovleac, coapte și cu smântână.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre