Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă cremă de somon

Supă cremă de somon
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat delicios pe bază de somon, praz, ardei gras, lămâie, dar și alte ingrediente ce-i completează gustul și anume, o rețetă de supă cremă de somon.

Supă cremă de somon este o idee excelentă pentru una dintre mesele principale ale zilei. Pentru a prepara și voi așa minunată mâncare cu care să cuceriți papilele celor dragi, urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei.

Rețetă de supă cremă de somon – Ingrediente

500 gr file de somon

2 fire de praz

2 buc. ardei gras, portocaliu

3 cartofi dulci

sare și piper

suc de lămâie

smântână dulce

puțin ulei

Pentru baghete cu cărbune activ: 1 kg făină

400-450 ml apă

sare

40 gr drojdie

1 linguriță de zahăr

1 vârf de linguriță cu cărbune activ

Pentru servit:

pate de somon

cremă de brânză tartinabilă

câteva fire de cepșoară

pătrunjel verde

Mod de preparare

Supa cremă de somon se prepară foarte ușor și într-un timp, relativ, scurt. Se curăță legumele, se taie în bucăți nici și se călesc puțin în ulei, atât cât să-și degaje aromele. Se completează, apoi, cu apă fierbinte cât să fie ingredientele acolperite. Se lasă la fiert până se pătrund bine toate legumele și se pot pasa.

Cu ajutorul blenderului se pasează legumele, împreună cu fileul de somon mărunțit. Se transformă totul într-o pastă cremoasă, se adaugă suc de lămâie și smântână dulce, sare și piper, după gust. Se mai fierbe supa cremă pentru câteva minute și se poate servi. Pentru servit, Vlăduț a preparat câteva baghete de pâine dintr-un aluat în care a adăugat și cărbune activ, așa cum a mai procedat și anterior.

Cum se prepară baghetele din aluat cu cărbune activ

Se cerne făina într-un bol și se amestecă cu sarea. Se creează un locaș la mijlocunde se pune drojdia amestecată cu zahărul și puțină apă caldă. Se lasă câteva minute la activat. În restul de apă călduță se dizolvă cărbunele activ. Cantitatea de cărbune activ se folosește în funcție de cât de colorat ne dorim aluatul.

Se frământă un aluat de pâine, turnând apa caldă, treptat și amestecând-o cu făina și drojdia activată din vas. Aluatul se lasă la crescut 40-50 de minute, acoperit și la loc cald. Apoi se formează baghete care se coc la 180 de grade pentru 35-40 de minute.

Vlăduț a tartinat baghetele de pâine cu cărbune activ cu o pastă preparată din amestecarea pateului de somon cu crema de brânză, cepșoară tocată și pătrunjel verde tocat. Puteți înlocui baghetele de pâine cu cărbune activ cu baghete integrale cu măsline.

Sursa: Chefi la cuțite

Top 5 beneficii și întrebuințări ale cojilor de banană

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre