Ușor de preparat și într-un timp scurt, această supă cremă de urzici cu spanac este adevărat medicament primăvara, când ne confruntăm cu diverse carențe de fier, de vitamine.
Ingrediente pentru Supă cremă de urzici cu spanac
750 g de urzici, 750 gr spanac, 2 legături de ceapă verde, 2 căței de usturoi, sau un fir de usturoi verde, 1 rădăcină de păstârnac, 1/2 rădăcină de ţelină, 2 cartofi, 3 linguri de ulei de măsline, 100 g smântână vegetală, sare şi piper
Mod de preparare
Se curăță țelina și păstârnacul, se toacă în cuburi și se pun la fiert în apă cât să fie bine acoperite, cu puțină sare. Se lasă să fiarbă până încep să se pătrundă, apoi se adaugă cartofii curățați și tocați cuburi. Urzicile se clătesc bine în multe ape reci, până nu mai rămâne nicio urmă de nisip, apoi se opăresc în apă clocotită cu sare, pentru 5-6 minute.
Spanacul, de asemenea se clătește bine în apă rece și se opărește pentru 1-2 minute în apă clocotită cu sare, dar și un vârf de cuțit cu bicarbonat, pentru a nu-și pierde culoarea. Ceapa verde se toacă rondele și se pune la călit în ulei, împreună cu usturoiul tocat. Nu se lasă decât să se pătrundă ușor, apoi se adaugă urzicile și spanacul bine scurse și tocate mărunt.
Se amestecă bine, apoi se adaugă legumele fierte și scurse și se trec toate prin blender. În acest timp se adaugă și din supa în care au fiert legumele, până se ajunge la consistența dorită. Delicioasa Supă cremă de urzici cu spanac se servește cu smântână vegetală și crutoane, sau cu pâine prăjită.
Sursa: Chefi la cuțite
Câinele motociclist. Stăpânul lui povestește cum ies ei la plimbare. Video
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook