Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă-cremă de usturoi, un adevărat medicament în prevenirea stărilor gripale. Simplu de făcut!

Supă-cremă de usturoi, un adevărat medicament în prevenirea stărilor gripale. Simplu de făcut!
Usturoiul este un aliment și un medicament. Beneficiile sale sunt bine-cunoscute în medicină, din cele mai vechi timpuri.

Dacă simțiți că răceala vă dă târcoale, preparați o supă-cremă de usturoi, perfectă în anotimpul rece, pentru prevenirea, sau ameliorarea stărilor gripale. Usturoiul este unul dintre cele mai populare condimente. Deopotrivă, este un antibiotic puternic, dar  și un reglator al colesterolului.

Usturoiul, originar din Asia Centrală, se pare că a fost una dintre primele culturi, fiind plantat de om, de mai bine de 5.000 de ani. În cățeii de usturoi se găsesc valoroase substanţe active: allia (care se transformă în alicilină când bulbii sunt zdrobiţi), uleiuri esenţiale, componente sulfuroase, germanium, seleniu, potasiu, magneziu, fosfor, vitamina A, vitamina B şi vitamina C.

Ingrediente pentru Supă-cremă de usturoi

3-4 căpăţâni de usturoi

1 ceapă galbenă, mare

1 cartof alb, mare

1 rădăcină ţelină, mică

750 ml apă

100 g unt

200 ml smântână de gătit, dulce

sare

crutoane, sau pâine prăjită, pentru servit

Mod de preparare

Legumele, mai puțin usturoiul, se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte ceapa în unt topit, apoi se adaugă celelalte legume și se lasă să se pătrundă, amestecându-le periodic. Se adaugă apă fierbinte, cât să fie bine acoperite şi se lasă să fiarbă 10-15 minute. Se potrivește gustul cu sare.

Separat, usturoiul se curăță, se dă pe răzătoare și se adaugă peste restul îngredientelor, în ultimele 5 minute de fierbere. Se trece apoi totul prin blender. La final, se adaugă smântăna și se mai lasă 2 – 3 minute pe foc. Apoi se trece supa-cremă de usturoi prin sită, pentru a deveni fină. Se servește fierbinte, cu pâine prăjită sau crutoane.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre