Supă dulce de porumb, de post! Deliciul care grăbește sosirea verii
Această supă cremoasă e un tip de preparat specific în regiunile nord-americane din New England și Atlantic Canada, dar se consumă mult și în Noua Zeelandă. Supa de porumb dulce vegană este o rețetă care merită a fi descoperită inclusiv de aceia care țin post. În vară, când porumbul va fi numai bun de fiert, e indicat să încercați să preparați rețeta folosind porumb proaspăt. Ideea e că supa aceasta e delicioasă și sățioasă.
În plus, e bine să știți că porumbul, indiferent de culoare, conține antioxidanți. De asemenea, este o sursă bogată de fibre. Nu în ultimul rând, porumbul furnizează multe vitamine din complexul vitaminelor B, cum ar fi vitaminele B1, B3, B5, B6 și acidul folic, dar conține în cantități importante și următoarele minerale: magneziu, fosfor, fier, mangan.
600 ml supă de legume
400 g cartofi
325g boabe de porumb dulce din conservă, scurse
200 ml lapte vegetal neîndulcit
3 caței de usturoi
1 ceapă albă mică
3 linguri boia afumată
2 linguri ulei
Opțional: ceapă verde tocată
pătrunjel tocat
fulgi de chilli
Adăugați porumbul dulce scurs într-o oală cu 1 linguriță de ulei și 1 linguriță de boia de ardei afumată. Se amestecă la foc mediu până când porumbul începe să devină auriu pe margini. Ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se adaugă în oală cu încă o linguriță de ulei. Se amestecă până se înmoaie. Curățați și tăiați cartofii în bucăți de 1-2 cm. Adăugați în oală cu ultimele 2 lingurițe de boia afumată. Se amestecă până când totul este bine acoperit. Turnați supa de legume și aduceți la fiert.
Lasam supa să fiarbă 20 de minute sau până când bulionul s-a redus puțin și cartofii sunt moi. Folosiți o lingură cu fantă pentru a îndepărta 1/3 din cartofi și porumb din oală. Puneți la o parte. Adăugați restul de supă într-un blender cu 200 ml lapte vegetal (sau folosiți un blender de mână) și amestecați până la omogenizare. Reveniți în oală și adăugați cartofii și porumbul pe care le-ați scos mai devreme. Se amestecă bine și se asezonează după gust.
Sursa: Instaram
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook