Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă de pui pentru răceală. Așa se fac bine italienii

Supă de pui pentru răceală. Așa se fac bine italienii
„Penicilina italiană” sau Pastina, este o supă de nădejde în bucătăriile tuturor familiilor din Italia. Rețeta ei se transmite din generație în generație, nu există femeie să nu știe să o prepare.

Supa de pui pentru răceală cu care se fac bine italienii este puțin diferită de clasica supă de pui pe care și româncele o gătesc pentru familiile lor în astfel de momente. E lucru știut, nu există leac mai bun în caz de răceală decât o supă grasă și bună de pui. Iar cum sezonul rece nu ne va ocoli, în final, oricât se mai prelungește vara. E bine să cunoașteți și această rețetă.

Ideal este să preparați supa de pui pentru răceală, după rețeta italiană, folosind ingrediente organice, fără adaos de conservanți etc., dacă este posibil.

Ingrediente pentru supă de pui pentru răceală „Penicilina italiană” sau Pastina

400 ml de supă de pui sau de legume

600 ml apă

3 tulpini de țelină, tăiate în două

3 rădăcini de morcov, de dimensiune medie spre mare, curățate și tăiate în două

6 căței de usturoi, întregi dar curățați

1 ceapă întreagă, galbenă sau albă, curățată de coajă

1 linguriță de sare

1 lingură de condimente pentru supă de pui (opțional)

pastina, orzo, paste mici sau tăiței, la alegere

parmezan pentru presărat deasupra

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caterina Cosentino (@thecookingmawma)

Mod de preparare

Într-o oală, combinați apa și supa de pui. Adăugați apoi toate legumele și aduceți la fierbere la foc mediu-mare. După ce lichidul a dat în clocot, aduceți focul la mediu-jos și acoperiți parțial oala, apoi continuați să gătiți supa timp de 45 de minute. După 45 de minute, cu o lingură cu găuri, scoateți legumele din bulion și puneți-le în blender cu 2 măsuri pline de supă din oala în care au fiert.

Se blendează bine până se obține o textură deosebit de fină, apoi se amestecă totul cu restul superi din oală. Gătiți pastele preferate și turnați amestecul de bulion peste ele sau fierbeți tăițeii direct în oala de supă. Înainte de servire, presărați deasupra parmezan ras.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre