Simona Ionescu / Redactor Șef

Taco cu mere. Un desert cum nu ați mai pomenit

Taco cu mere. Un desert cum nu ați mai pomenit
Cine spune că  trebuie să vă chinuiți să preparați aluatul pentru a face o prăjitură cu mere delicioase? Azi ne inspirăm din gastronomia mexicană și reinventăm celebrele taco.

Aceste taco cu mere sunt absolut delicioase și, mai exact, simplu de preparat. Puteți să le serviți simple, când sunt gata, sau cu sos deasupra.

Ingrediente pentru taco cu mere

4 mere mari curățate de coajă, fără miez și tăiate în cuburi

1/2 zeamă de lămâie

2 linguri de unt

1 1/2 linguriță de scorțișoară

3 linguri de apă

1/4 linguriță de nucșoară

1/4 linguriță de ghimbir măcinat

Un vârf de cuțit de cardamom

Un vârf de cuțit de sare de mare

3-4 linguri de zahăr din nucă de cocos

1 lingură de amidon alimentar

2 linguri de apă

6 – 8 tortillas

Unt topit suplimentar

Amestec de zahăr cu scorțișoară:  2 linguri de zahăr din nucă de cocos 1 linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

După ce ai curățat și tăiat merele în cuburi, pune-le într-un bol și amestecă-le cu 1/2 lămâie stoarsă. Într-o oală de mică adâncime, la foc mediu, adăugați untul cu scorțișoară, după ce untul s-a topit adăugați merele cu cele 3 linguri de apă, zahărul și restul de condimente. Se lasă să fiarbă la foc mic, se acoperă și se fierbe timp de 6 – 8 minute, amestecând la fiecare câteva minute până când merele sunt moi.

Într-un vas mic se amestecă amidonul cu apa pentru a crea un amestec, apoi se adaugă la mere, ridicând focul la mediu. Se amestecă până când se fac bule și se îngroașă, apoi se lasă deoparte să se răcească.

Pentru asamblare, se ia o tortilla, se încălzește în cuptorul cu microunde pe o farfurie timp de 7 secunde (sau în tigaie), apoi se adaugă vreo două lingurițe din compoziția de mere pe tortilla spre margine. Înfășurați-le bine, apoi ungeți-le cu unt topit și tăvăliți-le într-un amestec de zahăr cu scorțișoară.

După ce le-ați făcut pe toate, se prăjesc la 350 grade Celsius timp de 8 – 10 minute, cu ușa cuptorului deschisă, până când sunt crocante și rumenite. Se lasă să se răcească apoi se transferă pe o farfurie cu un strop de scorțișoară și un strop de sos caramel. Dar acest desert poate fi servite și simplu.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre