Rețetă de pâine cu mere și scorțișoară

Rețetă de pâine cu mere și scorțișoară
Această pâine aparte și dulce are gustul plăcintei cu mere, amestecat cu cel al unui tort. Iar condimentele care completează rețeta îi dau acestui desert gustul perfect pentru sezonul vacanței.

Ingrediente pentru pâine cu mere și scorțișoară

Pentru aluat: 1½ linguriță și jumătate de făină de in

4½ linguri de apă

180 g (aproximativ 1½ cești) făină integrală de grâu

4 ½ linguri de amidon de porumb

1 ½ linguriță de praf de copt

¼ linguriță de bicarbonat de sodiu

6 linguri de marmeladă de mere

6 linguri de sirop de arțar

4 linguri de ulei de nucă de cocos

1½ linguriță de zahăr din nucă de cocos

½ lingură de oțet de cidru de mere

1 linguriță de extract de vanilie

un vârf de cuțit de sare de mare

Pentru umplutură:  ½ cană de nuci, zdrobite

½ cană plus 3 linguri de unt de mere

¾ cană de mere tăiate cubulețe

2 linguri de zahăr din nucă de cocos

1 linguriță de scorțișoară măcinată

Un vârf de cuțit de sare de mare

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yoko:Healthy Japanese Food (@yokos.kitchen)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Tapetați o tavă de pâine cu hârtie pergament. Într-un bol mic, bateți împreună făina de in și apa. Lăsați să stea timp de 5min până când amestecul se îngroașă. Într-un castron mare, cerneți împreună făina, amidonul , praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Într-un alt bol, bateți împreună untul de mere, siropul de arțar, uleiul de nucă de cocos, zahărul din nucă de cocos, oțetul de cidru de mere, extractul de vanilie și sarea. Adăugați amestecul de unt de mere în făină și încorporați.

Se toarnă jumătate din aluat în tavă și se aplatizează suprafața. Așezați nucile într-un singur strat. Se pune cu lingura ½ cană de marmeladă de mere și se întinde uniform peste nuci. Așezați merele tăiate în cuburi într-un singur strat peste marmelada de mere. Bateți împreună zahărul din nucă de cocos, scorțișoara și sarea și presărați peste mere. Se pune cu lingura aluatul rămas peste zahăr și se aplatizează suprafața. Turnați 3 linguri de marmeladă de mere în mod împrăștiat pe suprafața prăjiturii și folosiți un cuțit pentru a amesteca ușor.

Coaceți pâinea cu mere și scorțișoară la 180 de grade C timp de 35 – 40 minute până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se lasă să se răcească. Se taie în felii și se savurează.

Sursa: Instagram