Simona Ionescu / Redactor Șef

Tăiței de orez cu creveți și sos delicios de usturoi cu legume

Tăiței de orez cu creveți și sos delicios de usturoi cu legume
Pastele sunt printre preferatele noastre. Fie că sunt cele italiene, fie e vorba de clasicii tăiței. Orice preparat pe bază de paste se anunță un real deliciu.

Armonie de gusturi și culoare într-o farfurie bogată în ingrediemnte delicioase: Glass Noodles cu creveți și sos delicios de usturoi cu legume.

Ingrediente pentru Glass Noodles

200 g tăiței de orez

16 creveți proaspeți

2 căpățâni de usturoi

1 ceapă

1 morcov

5-6 buc. sparanghel

1 buchet de broccoli

1 lingură zahăr brun

3 linguri sos de soia

3 linguri sos de stridii

3 linguri ulei

zeama de la 1 lime

1 ardei iute

Mod de preparare

Pregătim mai întâi legumele și sosul, apoi tăițeii. Curățăm morcovul, ceapa și usturoiul. Tocăm mărunt usturoiul și ceapa, iar morcovul îl tăiem în fasii lungi si subțiri asemănătoare cu tăițeii.

Pregătim sosul din: 1 lingură zahăr brun, zeama de la 1 lime, 3 linguri sos de stridii și 3 linguri sos de soia. Se amesteca la rece toate ingredientele.

Blanșăm sparanghelul și broccoli în apă clocotită cu puțină sare, apoi le scoatem în apă rece cu gheață.

Fierbem tăițeii de orez în apă clocotită, urmând istrucțiunile de pe ambalaj, apoi îi scurgem, îi trecem prin jet de apă rece și îi lăsăm într-o sită.

Încingem 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și adăugăm ceapa și usturoiul. După câteva secunde, adăugăm morcovul și le amestecăm cam 3 minute, după care punem și creveții. Putem opta pentru a prepara creveții separat. Amestecăm continuu pentru 1-2 minute, apoi adăugăm tăițeii, sosul preparat mai înainte și rondele de ardei iute, sau ardei iute tocat mărunt. Servim preparatul cu sparanghel și broccoli și îl decorăm cu rondele de ardei iute, microplante și flori comestibile.

Sursa: Chefi la cuțite

Sushi, rețetă reinterpretată

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre