Cel mai rapid desert făcut din numai câteva ingredinte îl face chef Nicolaie Tomescu, din Timișoara: tartă cu afine și cremă de brânză.
Tartă cu afine și cremă de brânză
Pentru tarta cu afine și cremă de brânză este nevoie de câteva ingrediente simple care se găsesc la magazinul din colț.
”Simplu, rapid și foarte gustos! Spor la treabă și poftă bună!”, ne urează chef Nicolaie Tomescu, foarte activ pe Internet.
Ingrediente
- 800 g foitaj din comerț
- 400 g cremă de cremă de brânză
- 150-200 g zahăr tos, după gust
- Coaja (doar partea galbenă) și zeama de la o lămâie
- 1 lingură extract de vanilie
- Un praf de sare
- 250 g afine proaspete
- 1 ou întreg.
Mod de preparare
- Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
- Într-un bol punem crema de brânză, zahărul tos, extractul de vanilie și praful de sare, amestecăm bine până omogenizăm. Dăm departe.
- Desfacem aluatul foitaj din pachet și îl îndreptăm astfel încât să fie drept. Împărțim aluatul în funcție de mărimea acestuia.
- Dacă pachetul de aluat este cu o singură foaie, de obicei are lățimea de 30 cm, iar lungimea de 60 cm, pe acesta îl împărțim în 18 pătrate egale, obținând pătrate de 10/10 cm.
- Dacă pachetul este cu 2 foi de 30/30 cm, împărțim fiecare foaie în câte 9 pătrate să obținem aceeași dimensiune de 10/10 cm.
- Punem fiecare foaie de aluat în tăvi tapetate cu hârtie de copt și le ungem marginile cu ou bătut. Distribuim egal crema de brânză pe supafața interioară a feliilor de aluat, punem afinele.
- Dăm tăvile la cuptor 20-25 de minute sau până se rumenesc frumos.
- Putem pudra cu zahăr pudră și servim călduțe. Sursa: chefnicolaietomescu.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook