Simona Ionescu / Redactor Șef

Tartă cu alune de pădure

Tartă cu alune de pădure
Aproape că nu există combinaţie mai delicioasă decât caramelul apetisant şi alunele, totul într-o tartă pe care dacă o prepari o dată vei dori să o ai mereu pe masă.

Reţeta de tartă cu alune şi caramel este ideală atunci când organizezi un weekend cu prietenii sau pur şi simplu când îţi vine pofta de dulce. Este o rețetă destul de ușor de preparat, iar la nevoie, alunele de pădure pot fi înlocuite și cu alte nuci. Este cunoscut faptul că acestea sunt foarte sănătoase atunci când sunt incluse în mod constant în alimentație.

Ingrediente (8 porții)

100 g făină, 250 g zahăr, 300 g alune de pădure, 30 g cacao, 4 ouă, 2 linguri apă rece, praf de copt

Prepararea Tartei cu alune de pădure

Pentru început se bat albușurile spumă. Se adaugă 100 g zahăr, se bat până se întăresc din nou și se amestecă cu 2 linguri de apă rece. Se adaugă gălbenușurile și făina amestecată cu cacaoa și praful de copt. Se omogenizează și se toarnă compoziția într-o formă de tartă, unsă cu unt.

Aceasta se va coace timp de 40 minute la foc moderat. După ce s-a copt, se scoate tarta pe un platou și se presară toate alunele. Dacă ați optat pentru nuci, le puneți pe acestea. O combinație interesantă e formată din caju și nuci de Macadamia.

Restul de 150 g zahăr se topește pe foc mic, până devine caramel. Se toarnă imediat peste alune. Tarta cu alune de pădure se păstrează la temperatura camerei. Se va servi după ce se răcește.

Sursa: Kaufland.ro

Cea mai bună rețetă de pilaf sârbesc din lume

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre