Simona Ionescu / Redactor Șef

Tarta cu cremă dulce-acrișor, un desert excelent pentru o zi de vară

Tarta cu cremă dulce-acrișor, un desert excelent pentru o zi de vară
Dacă vă preferați deserturile nu foarte dulci, atunci vă recomandăm să folosiți 250g de cremă de brânză și poate doar 2 căni de zahăr pudră pentru crema de lămâie. Rețeta recomandă o tavă de copt de 23 cm dar, fără nicio problemă, cu aceleași cantități puteți folosi și o tavă de 26 cm.

Ingrediente pentru tartă cu lămâie

Blat: 1/2 cană (110g) de unt nesărat, topit

3/4 cană (150g) de zahăr granulat

1 ou mare, la temperatura camerei

1 linguriță de extract de vanilie

Coaja de la 2 lămâi bio (2 linguri)

2 linguri de suc proaspăt de lămâie

1 1/4 ceașcă (165g) de făină

1 linguriță de praf de copt

1/4 linguriță de sare

Cremă de lămâie: 170g cremă de brânză, la temperatura camerei

3 căni (360g) de zahăr pudră, plus mai mult pentru presărarea deasupra

1 ou mare, la temperatura camerei

Coaja de la 1 lămâie bio (1 lingură)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lila Lerie (@thebigtastybite)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 grade C și ungeți și tapetați o tavă rotundă cu hârtie de copt.  Bateți împreună făina, praful de copt și sarea într-un bol mediu și lăsați deoparte. Într-un castron mare, bateți împreună untul și zahărul. Apoi adăugați oul, vanilia, coaja de lămâie și sucul de lămâie și amestecați pentru a le combina. Adăugați ingredientele uscate și amestecați până la omogenizare. Întindeți aluatul gros într-un strat uniform pe fundul formei elastice. Dați deoparte.

Într-un castron mare de amestecare, folosind un mixer manual sau vertical cu atașamentul de bătut, amestecați crema de brânză până la omogenizare. Amestecați apoi zahărul pudră, câte o ceașcă pe rând, până când se subțiază și devine cremos. Apoi adăugați oul și coaja de lămâie. Turnați crema peste aluatul de lămâie, turnând chiar în mijloc și lăsând-o să se întindă în mod natural aproape de margini. Este posibil să aibă nevoie de ajutor pentru a se întinde complet, așa că folosiți o lingură pentru a o împinge aproape de margini.

Coaceți la cuptor timp de 35 – 40 de minute, sau până când partea de sus a format o piele aurie și este uniform umflată. Se lasă prăjitura să se răcească la temperatura camerei timp de aproximativ 30 de minute, apoi se transferă la frigider și se lasă la rece neacoperită timp de aproximativ 2 ore. Acest lucru este important, deoarece permite cremei să se întărească. Pentru servire, treceți un cuțit în jurul marginii tăvii și eliberați tortul. Acoperiți cu un praf de zahăr pudră, apoi tăiați și savurați.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre