Simona Ionescu / Redactor Șef

Tort atipic cu cremă și sos de afine. Va capta toate privirile cu aspectul său

Tort atipic cu cremă și sos de afine. Va capta toate privirile cu aspectul său
Nimeni  nu ne oprește să fim creativi în bucătărie. Și, așa cum am arătat în alte rețete publicate, noile trenduri ne învață să „construim” torturile diferit.

Acest tort atipic cu cremă și sos de afine are umplutura așezată în straturi verticale. Uitați de torturile clasice, coapte în formă rotundă și tăiate în felii orizontale. Noua modă e alta, iar efectul vizual e de vis. În clipul video atașat veți vedea cât de simplu și de efect se asamblează această prăjitură.

Ingrediente pentru tort atipic cu cremă și sos de afine

Blat: 3 ouă

O jumătate de pahar de zahăr granulat

1 pachet de zahăr vanilat

1 cană de făină

1/2 linguriță de praf de copt

Pentru cremă: 500 g de cremă mascarpone

Puțină coajă de lămâie

200 ml de smântână

3 linguri de zahăr granulat

1 pachet de întăritor de cremă

Pentru sosul de afine: 200 g afine congelate

3 linguri de zahăr granulat

1 lingură de amidon

2 linguri de apă

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fatma Ülkü (@doughykitchen)

Mod de preparare

Pentru sosul de afine, punem toate ingredientele într-o cratiță și le fierbem până când obținem consistența gemului.

Pentru blatul tortului, batem ouăle cu zahărul și zahărul vanilat timp de aproximativ 5 – 6 minute la cel mai înalt nivel, până devin spumoase. Cernem făina și praful de copt și le adăugăm la aluat. Turnăm amestecul într-o tavă de copt mare și dreptunghiulară acoperită cu hârtie de copt și nivelăm bine cu ajutorul unei spatule. Coacem tortul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 10 minute. După ce s-a gătit, îl luăm direct din tavă și îl lăsăm să se răcească.

Pentru cremă, amestecăm mascarpone, zahărul, coaja de lămâie, smântâna și întăritorul de cremă până la omogenizare și dăm la frigider pentru 15 minute.

Întoarcem blatul de tort cu susul în jos și îndepărtăm hârtia de copt. Întindem sosul de afine pe el. Luăm 3 linguri de smântână și o rezervăm pentru decor. Întindem restul de smântână peste sos. Tăiem tortul în fâșii de 5 cm lățime. Rulăm prima fâșie și o așezăm în forma de tort. Luăm crema separată într-un poș și o folosim la decorarea tortului. Îl decorăm cu fructele dorite și avem gata tortul nostru.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre