La prima vedere pare complicat din cauza etapelor mici, dar foarte importante, dar în realitate ingredientele sunt accesibile tuturor gospodinelor, iar modul de preparare este foarte ușor. Ingredientele de bază sunt făina, untul, cacaoa și ouăle. Crema exterioară poate fi înlocuită cu ciocolată topită pe baie de aburi cu care putem decora tortul.
Ingrediente blat:
5 ouă, 150 g zahăr, 110 g făină, 40 g praf de cacao.
Preparare:
Vom avea nevoie de un vas în care vom pune ouăle împreună cu zahărul. Batem ouăle reci, nicidecum de temperatura camerei. Mixăm compoziția la viteză mare 10 minute. Atunci vom fi siguri ca ouăle sunt bătute bine. Cernem aici praful de cacao. Deja nu vom folosi mixerul, dar telul. Vom amesteca cu telul de jos în sus. Vom observa în amestec niște puncte mici de cacao, dar cu timpul ele vor dispărea. Presurăm cu sita făina cernută în 3 ( chiar 4 reprize) reprize și amestecăm de sus în jos cu telul.
Probleme în paradis. Miley Cyrus și Cody Simpson au pus capăt relației
Jorge stă la mare, cu burta la soare, înainte de Marea Încercare
Aluatul îl punem într-o tavă tapetată cu hîrtie mai sus de înălțimea tavei (18 cm, se poate și de 20 cm, dar nu va fi atât de înalt). Scuturăm ușor tava ca să se așeze compoziția. Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180 grade C timp de 25- 30 min. Verificăm pandișpanul cu o scobitoare. După ce pandispanul este gata, lăsăm ușa cuptorului puțin deschisă. După ce pandispanul s-a răcit, îl învelim în peliculă alimentară și îl punem în frigider ( în așa fel devine mai umed) sau îl putem folosi după ce s-a răcit complet.
Ingrediente cremă:
20 g gelatină, 75 ml apă fiartă rece, 5 ouă, 150 g zahăr, 100 g unt la temperatura camerei ( 82%), 100 ml lapte, 25 g făină, 1 plic zahăr vanilat.
Preparare:
Separăm galbenușurile de albușuri. Punem gălbenușurile într-un vas. Adăugăm aici jumătate din zahăr, zahărul vanilat, făina și laptele. Amestecăm bine cu mixerul. Punem compoziția la fiert la foc mic, amestecînd încontinuu. Cînd compoziția s-a îngroșat, punem pe suprafață o peliculă și lăsăm să se răcească. Dacă compoziția va avea câteva cocolașe, să nu ne îngrijorăm, după răcire vom bate bine și cocolașele vor dispărea.
Batem cu mixerul compoziția din gălbenușuri. Adăugăm treptat untul. Batem bine cu mixerul. Punem gelatina cu cele 75 ml apă pe baia de aburi. O amestecăm treptat. Procesul poate dura până la 15 minute. Când gelatina s-a dizolvat, stingem focul, dar lăsăm vasul acolo.
Batem albușurile în alt vas cu cealaltă jumătate din zahăr (10 minute – până la o spumă densă). Bătând la o viteză maximă, adăugăm treptat gelatina. Tot aici încorporăm și crema din gălbenușuri. Mixăm bine crema.
Asamblare Tort Lapte de pasăre
Tăiem vîrful blatului pentru ca suprafața să fie netedă. Tăiem apoi blatul în 3 părți egale. Împărțim crema în două cantități egale. Însiropăm blaturile cu puțin suc sau apă și miere ( nu le însiropăm din abundență). Vom ansambla tortul într-un cerc pentru torturi sau chiar în tava în care am copt blatul de tort. Pereții îi vom tapeta cu hîrtie de copt. Punem primul blat, apoi jumătate din cremă, apoi iarăși un blat și cealaltă jumătate din cremă. Ultimul strat va fi doar blatul. Punem tortul ansamblat la rece pe 8 – 10 ore.
Putem acoperi tortul cu ganache de ciocolată, dar îl putem acoperi doar cu glazură de ciocolată și nivelată pe suprafața tortului. Alegerea vă aparține.
Glazura de cicocolată:
80 g ciocolată , 50 g unt. Vom topi ambele ingrediente pe baie de aburi amestecând încontinuu. Lăsăm glazura să se răceacă până la temperatura camerei, apoi putem acoperi suprafața tortului.
Ganache de ciocolată:
Frișcă 33 – 35 % – 200 g, ciocolată neagră – 130 g, unt – 30 g, 150 g zahăr pudră. Ciocolata și untul se topesc pe baie de aburi. Se lasă să se răcească până la temperatura camerei. Frișca și zahărul pudră se bat până la spumă, se adaugă treptat amestecul din ciocolată și se amestecă compoziția cu o spatulă. Amestecăm până se obține o cremă densă. Acoperim tortul cu această cremă.
Sursa: Bunica.md
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook