Rețetă: Triunghiuri de pâine prăjită cu inele de calamar şi ghimbir
Ce mai trebuie să ştim despre calamar? Alături de pește și alte fructe de mare, calamarul este recomandat să fie consumat datorită grăsimilor Omega-3, care sunt foarte sănătoase pentru organism și pentru sistemul nervos. Comparativ cu alte fructe de mare, calamarul nu conține cantități mari de mercur și, de aceea, este cel mai indicat pentru consum.
Calmarul mai conține vitaminele B2, B3, B6, B12 și Vitamina C. Acestea ajută la prevenirea durerilor de cap, a migrenelor, îmbunătățesc digestia, scad riscul bolilor cardiovasculare și stabilizează nivelul de zahăr din sânge. În același timp, calamarul reprezintă o sursă importantă de proteine care mențin sănătatea masei musculare, a unghiilor, dar și a părului.
Datorită cantității însemnate de cupru (90% din DZR), calamarul ajută la asimilarea fierului în organism și previne anemia. În plus, calamarul este bogat și în alte minerale ca seleniu, fosfor, zinc, magneziu, potasiu, calciu și mangan.
1/2 pâine toast întreagă(nefeliată),
250g inele de calamar,
350g roşii,
2 linguri de ulei de măsline extravirgin,
100ml vin alb,
1 lingură de ghimbir,
3-4 frunze de busuioc,
1 căţel de usturoi,
sare şi piper.
Pentru decor: 1 lingură de pătrunjel tocat
Taie pâinea felii groase de 1 cm, îndepărtează coaja, apoi taie-le triunghiuri. Aşază-le pe o tavă şi dă-le la cuptor 5 minute, la 180 de grade, apoi scoate-le. Am folosit o conservă de roşii întregi de 350g, dar puteţi folosi şi roşii naturale, pe care ar trebui să le scufundaţi în apă clocotită câteva secunde, le scurgeţi, le curăţaţi de pieliţă şi le tăiaţi cubuleţe.
Usturoiul tăiat felii pune-l într-o tigaie cu ulei încins. Când a prins puţină culoare, adaugă roşiile, apoi linguriţa de ghimbir. Toarna vinul şi fierbe până când acesta se evaporă. Adaugă inelele de calamar bine scurse de ulei. Pune sare şi piper, după gust, fierbe totul 2-3 minute şi încorporează frunzele de busuioc tăiate mai mare – eu am folosit busuioc uscat. Adaugă sare dacă mai este nevoie.
Aşaza câte 2-3 linguriţe din această compoziţie pe fiecare felie de pâine prăjită, pune-le în cuptorul încins la 180 de grade şi lasă-le câteva secunde să se încălzească. Scoate-le din cuptor şi presară-le cu pătrunjel tocat. Serveşte-le imediat.
Sursa: Pe masa din bucătărie
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook