Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri cu vodkă la care nu v-ați fi gândit niciodată. Vă scapă și de mătreață

Trucuri cu vodkă la care nu v-ați fi gândit niciodată. Vă scapă și de mătreață
Oricine visează la o seară pe malul mării, cu prietenii și un pahar cu puțină vodcă cu gheață. Dar această băutură vă folosește la mult mai lucruri.

Este accesibilă ca preț și vă ajută foarte mult în bucătărie. Sfaturi bune de urmat pentru orice gospodină.

Îndepărtează mirosul de țigări

Orice fumător știe că nimic nu pare mai greu decât să scoată fumul de țigară care s-a impregnat în haine. Vodka este însă un remediu mai puțin cunoscut, dar care poate să vă scape de această problemă neplăcută. Tot ce aveți de făcut este să amestecați vodka cu apă, apoi să puneți într-un recipient cu pulverizator și să dați pe haine. Efectul este garantat. Puteți folosi această poțiune și dacă vreți să scăpați de mirosul greu de mâncare.

Vodka alungă mirosul de tutun

Ferestre curate ca lacrima cu vodka

Amestecând vodkă cu apă și puțin lichid pentru spălat vase veți obține cel mai bun produs care curăță perfect ferestrele. Dar și ochelarii de vedere sau de soare. Și tot vodka este tot ce aveți nevoie pentru a curăța etichetele de pe sticlă. În acest caz înmuiați eticheta folosind o bucată de vată sau un demachiant în vodkă.

Cea mai bună apă de gură

În cazul în care apa de gură vi s-a terminat, o puteți înlocui cu vodkă. Combinați puțină vodkă cu câteva picături de ulei de ceai verde sau mentă, lăsați timp de două săptămâni la macerat, apoi se poate utiliza. Nu în ultimul rând, vodka este excepțională dac vreți să scăpați de mătreață.

Se amestecă o cană cu această băutură cu două linguri cu rozmarin uscat. Se lasă compoziția la macerat pentru câteva zile. Strecurați și folosiți soluția rezultată pentru a vă clăti pe cap după ce v-ați spălat și v-ați clătit foarte bine.

Vă scapă definitiv de mătreață

Curăță foarte bine bijuteriile

Dacă aveți nevoie să curățați bijuteriile, puneți vodkă într-un pahar, introduceți bijuteriile și lăsați să acționeze pentru maxim jumătate de oră. Scoateți și lăsați să se usuce singure și vor străluci. Pentru a dezinfecta periuțele de dinți sau aparatul de ras, puneți vodkă într-un pahar și introduceți-le pentru câteva minute.

Veți scăpa de toate bacteriile. De asemenea, vodka este cea care păstrează floriile proaspete cât mai mult timp. Turnați câteva picături și o linguriță cu zahăr în vază. Schimbați amestecul odată la două zile.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre