Pentru a nu mai trece printr-un asemenea moment deloc plăcut, există câteva trucuri care vă vor fi de un real ajutor. Iată ce trebuie să știți.
Un truc al gospodinelor este ca după ce fierbeți ouăle, să le scoateți într-un bol în care să puneți apă și câteva cuburi de gheață. Lăsați bine să se răcească, apoi rulați de masă până se sparge toată coaja, iar ouăle vor arăta perfect. Alte gospodine spun că pentru a fi siguri că ouăle vor fi așa cum vă doriți după ce s-au fiert, este să le puneți în apă rece, în care să adăugați două linguri de sare grunjoasă și un pahar de 200 ml de oțet.
Puneți la fiert ouă, după ce au stat la temperatura camerei
Aveți grijă să puneți la fiert ouă care sunt la temperatura camerei și nu scoase din frigider, pentru că se vor sparge. Se vor pune în apă foarte încet, folosind o spumieră. De asemenea, aveți grijă și nu umpleți vasul în care fierbeți cu multe ouă, pentru că se pot lovi în timpul fierberii.
E indicat ca ouăle să fie fierte la o temperatură mai mică ca să nu se miște excesiv și astfel să se spargă. Ouăle nu se vor fierbe în exces, pentru că se vor crăpa. Sunt de ajuns șase minute pentru cele fierte mediu.
Cum se curăță perfect ouăle fierte
Pentru a curăța așa cum scrie la carte ouăle fierte, vă este de folos să le puneți imediat după ce le-ați scos din apa fierbinte într-un bol cu apă rece. Agitați în așa fel încât să se spargă coaja, apoi curățați. E o soluție foarte bună și când aveți nevoie să curățați ouăle de prepeliță, care au o coajă foarte fină. Nu folosiți ouă care au coaja crăpată.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook