Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri pentru un mic dejun sănătos. Așa alungați plictiseala!

Trucuri pentru un mic dejun sănătos. Așa alungați plictiseala!
Pentru cei mai mulți dintre români, micul dejun nu există decât în dicționar. Unii în consideră plictisitor, alții spun că nu e ora potrivită pentru a mânca. Iată câteva trucuri care vă vor schimba gândirea.

Specialiștii spun că micul dejun este extrem de important pentru un corp și o minte sănătoasă. Trucuri care vă vor fi de ajutor.

Potrivit oamenilor de știință, micul dejun vă ajută să accelerați metabolismul și astfel caloriile vor fi arse mult mai repede. De asemenea, cine ia micul dejun nu va mai suferi de foame în timpul zilei și va consuma mai puțin. Tot micul dejun este și cel care ajută la îmbunătățirea memoriei și a nivelului de concentrare și vă ajută să vă mențineți greutatea.

Idei simple pentru un mic dejun sănătos

Pentru a vă simți perfect toată ziua, e important să consumați la micul dejun alimente revigorante. Specialiștii atenționează că micul dejun perfect are trei componente: o porție de cereale integrale, o porție de produse lactate și una de fructe. Care însumează, împreună, în jur de 300 de calorii.

Un mic dejun sănătos

Puteți alege un bol cu cereale la care să adăugați fructe bogate în antioxidanți și puțin lapte cu un conținut scăzut de grăsimi. Sau o ceașcă cu iaurt fără grăsimi, cu afine și o felie de pâine prăjită. Se acceptă și o chiflă din făină integrală cu cremă de brânză sau dulceață și o ceașcă cu iaurt.

Alegeți ouăle organice

Cine dorește poate să opteze pentru spumă de fructe, obținută din căpșuni, banane și o lingură cu gheață zdrobită. Este un mic dejun cu antioxidanți care are rolul de a combate acțiunea radicalilor liberi. Și ouăle fac parte dintr-un mic dejun de calitate.

Specialiștii vă recomandă să folosiți ouăle organice, pentru că îmbunătățesc sănătatea inimii și scade riscul apariției aterosclerozei. Printre cele mai bune surse de acizi grași Omega 3 se numără și semințele de in adăugate peste cerealele integrale, iaurt, spumă de fructe. Studiile au arătat că persoanele care consumă zilnic dimineața un bol cu cereale au un nivel mai ridicat de calciu și mai puține grăsimi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre