Simona Ionescu / Redactor Șef

Turte cu cașcaval la tigaie

Turte cu cașcaval la tigaie
Când vine vorba de a pregăti ceva de mâncare sățios și rapid, aceste turte la tigaie sunt o opțiune la îndemână. Nu este nevoie de multe ingrediente, iar, la o adică, cașcavalul poate fi înlocuit cu orice fel de brânză.

Niște plăcinte calde cu brânză sunt oricând un deliciu. Iar atunci când se prepară repede și simplu, avantajul e de partea noastră. Un blog de rețete oferă calea simplă de la câteva ingrediente simple, la îndemâna oricui, spre o masă delicioasă. Aceste turte cu cașcaval la tigaie pot fi oricând un înlocuitor perfect pentru cină, sau o gustare sățioasă. Nu în ultimul rând, sunt ideale de luat la drum.

Ingrediente pentru turte cu cașcaval la tigaie

Făină 500 g

Drojdie proaspătă 15 g

Apă caldă 125 ml

Zahăr 20 g

Iaurt natural 125 g

Sare

Ulei de măsline 60 ml

Unt topit 75 g

Cașcaval 600 g

Mod de preparare

Într-un bol mic, combinați 15 g de drojdie proaspătă, 20 g de zahăr și 125 ml de apă caldă. Amestecați ușor și lăsați să stea timp de 10 minute pentru a activa drojdia. Într-un bol mare, puneți 500 g de făină, 125 g de iaurt natural, un praf de sare și 60 ml de ulei de măsline. Amestecați ingredientele cu o spatulă pentru câteva minute.

Adăugați amestecul de drojdie activată în bol. Continuați să amestecați cu spatula, apoi începeți să frământați aluatul cu mâna. Frământați până când obțineți un aluat neted și nelipicios. Formați o bilă din aluat și puneți-o în bol. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați aluatul să crească timp de 2 ore sau până când își dublează volumul. După ce aluatul a crescut, transferați-l pe o suprafață de lucru presărată cu făină. Împărțiți aluatul în 5 – 6 bucăți egale.

Întindeți prima bucată de aluat cu ajutorul unui sucitor, formând o foaie rotundă de aproximativ 0,5 cm grosime. Puneți aproximativ 100 g de cașcaval ras în mijlocul foii de aluat. Împăturiți aluatul aducând marginile spre centru, apoi aplatizați-l cu sucitorul pe ambele părți până când ajunge la o grosime de 1 cm.

Puneți turta într-o tigaie unsă cu puțin unt topit. Folosiți o pensulă pentru a unge turta cu unt topit pe ambele părți. Coaceți turta la foc mediu timp de 7 – 8 minute pe fiecare parte. Opțional, mai ungeți o dată turta cu unt topit înainte de servire.

Sursa: Idei de rețete

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre