Peștele este în general o carne ce se prepară relativ repede și fără complicații. Rețeta aceasta de cod la tigaie este una dintre cele mai simple, iar rezultatul este plin de arome, cu adevărat spectaculos. Dacă nu v-ați gândit încă ce vreți să gătiți de Florii, o idee bună poate fi să vizitați supermarketul și să vă aprovizionați cu cod și câteva mirodenii. Garantat rețeta aceasta va impresiona.
Această rețetă de file de cod la tigaie, cu smântână vegetală şi multe condimente, are toate șansele să devină preferata familiei. În plus, este o rețetă foarte simplă, aveți nevoie doar de 5 minute de pregătire şi de încă 5 – 6 minute pentru a prăji codul în smântână vegetală de gătit (sau unt).
Ce aveți nevoie pentru a prepara file de cod la tigaie
Ingrediente (2 – 4 porții): 600 – 700 g cod (proaspăt sau congelat), 8 linguri de smântână vegetală pentru gătit (sau 6 linguri de unt fără sare, tăiat felii)
Pentru condimentarea peștelui: 1/4 linguriță usturoi pudră, 1/2 linguriță sare, 1/4 linguriță piper măcinat, 1 linguriță boia de ardei, câteva felii de lămâie, ierburi aromatice – pătrunjel sau coriandru.
Cum se prepară file de cod la tigaie
Începeți prin a amesteca într-un bol mic toate ingredientele pentru condimentarea peștelui: usturoiul, sarea, piperul și boiaua, plus ierburile aromatice mărunțite. Puteți să tăiați codul în bucăți mici. Condimentați peștele pe toate părțile.
Încingeți 3 linguri de smântână vegetală de gătit într-o cratiță mare, la foc mediu spre mare. Când aceasta s-a încălzit bine, adăugați file-ul de cod în cratiță și îl prăjiți 2 minute pe o parte. Apoi dați focul la mediu. Întoarceți peștele pe cealaltă parte, distribuiți deasupra restul de smântână vegetală pentru gătit și feliile de lămâie, apoi mai prăjiți încă 3 – 4 minute. În această etapă, codul se va pătrunde cu smântâna. Stoarceți, în final, deasupra, puțin suc proaspăt de lămâie. Preparatul se servește imediat, alături de garnitura preferată.
Sursa: CBAnordvest.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook