Simona Ionescu / Redactor Șef

Chifteluțe de pește lipovene. Plus o rețetă de ostropel din pește

Chifteluțe de pește lipovene. Plus o rețetă de ostropel din pește
Astăzi este dezlegare la pește șa că, deși este vineri, puteți pregăti o cină gustoasă. Vă recomand două rețete din preparate de pește deosebit de gustoase, pe care le puteți găti și în alte zile. Indiferent dacă este post sau nu.

Puteți folosi orice tip de pește găsiți rapid la Pescărie sau în orice supermarket. Șalău, merlucius, fileu de crap mare, ca să aibă oase puține, păstrăv poate fi o alegere bună pentru o cină perfectă: ușoară și sănătoasă.

Rețeta numărul 1: Chifteluțe lipovene

pește 800 g

pâine 200 g

două ouă

ulei 200 ml

ceapă 200 g (2-3 buc)

făină 150 g

lămâie 200 g

verdeață două legături

sare și piper după gust

Mod de preparare

După ce peștele a fost curățat de oase se toacă cu mașina sau se dă prin robot împreună cu pâinea înmuiată și cu o jumătate din cantitatea de ceapă care a fost călită înainte în puțin ulei. Se condimentează tocătura de carne cu piper, sare și verdeață tăiată mărunt. Se adaugă ouăle și se amestecă bine.

Se formează chifteluțele, se trec prin făină și se prăjesc pe jumătate în ulei. După ce s-au răcit, se stoarce lămâia peste ele.

Din făina rămasă și ceapa tăiată mărunt și călită se face un sos care se fierbe între 10 și 15 minute, după care sosul se strecoară peste chifteluțe. În sos se poate pune și coajă de lămâie, obținându-se astfel un gust plăcut și o aromă deosebită. Când serviți porția la masă, se pune câte o felie de lămâie deasupra fiecărei chifteluțe.

Drept garnitură, puteți pregăti niște cartofi natur și/sau o salată verde.

Rețeta numărul 2: Ostropel de pește

pește 1,500 kg

ulei 200 ml

făină 150 g

bulion 50 g

cartofi 1,5 kg

oțet 5 ml

usturoi 50 g

verdeață o legătură

sare și piper după gust

Mod de preparare

Făina se călește în ulei, se stinge cu bulion și se diluează cu apă. Se obține astfel un sos care se lasă să fiarbă circa 15-20 de minute. Peștele curățat și bine spălat cu apă rece se porționează, se unge cu ulei, se sărează, piperează și se pune în cuptor pentru coacere. Sosul, în care se adaugă oțet și usturoi pisat, se toarnă peste pește și se continuă coacerea. Peștele astfel preparat se servește cu garnitură de cartofi fierți peste care se presară verdeață tăiată mărunt.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre