Simona Ionescu / Redactor Șef

Uită de toamnă și fă-ți o salată de vară cu vinegretă de lămâie și busuioc

Uită de toamnă și fă-ți o salată de vară cu vinegretă de lămâie și busuioc
Vă veți îndrăgosti la prima degustare această rețetă de salată colorată, crocantă și deosebită gustoasă.

Această salată de vară cu vinegreta de lămâie și busuioc conțină mult mai multe ingrediente și este un adevărat deliciu. Poate fi masa ideală pentru o cină lejeră, dar și pentru un prânz atunci când vă propuneți să serviți ceva ușor la masă. Această salată conține O serie de vegetale, plină de nutrimente, și foarte gustoase. Marele secret îl constituie vinegreta, sos care se prepară la blender, și care, după cum veți vedea este un mix cu adevărat deosebit.

Ingrediente pentru salată de vară cu vinegretă de lămâie și busuioc

Pentru salată: 2 ciorchini de frunze de varză kale, fără tulpini (aproximativ 4-6 căni)

1 ardei gras roșu

2 dovlecei mici, tăiați mărunt ( sau zucchini)

1 1/2 cești de porumb congelat prăjit la foc

1 cană de fasole albă

brânză de capră, pentru garnitură

Pentru vinegretă: o cană de frunze de busuioc

Ulei de măsline

Sare,

Zeama de la o lămâie

O ceapă medie

2 căței de usturoi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carina Wolff (@kalememaybe)

Mod de preparare

Pentru a prepara salata începeți prin a tăia în bucățele mărunte ardeiul gras și dovleceii. Puneți aceste legume într-o tavă, pe o foaie de copt alături de porumb și dați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până când aceste ingrediente să rumenesc. Separat, tocați varza kale, apoi o stropiți cu sare și puțin ulei de măsline și frământați-o, pentru a o frăgezi. Puneți deasupra legumele coapte, adăugați și cana de fasole albă, conservată, deci fiartă.

Separat, într-un blender, amestecați o cană de frunze de busuioc cu o ceapă tocată mărunt, niște usturoi, ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare. Aici veți prepara vinegreta delicioasă care va aroma și mai mult salata pe care o pregătiți. După ce vinegreta este gata turnați-o deasupra restului ingredientelor, iar în final decorați cu brânză de capră ruptă în bucățele mici. Serviți salata de vară cu vinegretă de lămâie și busuioc cu pâine integrală prăjită, sau alături de carne friptă.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre