Simona Ionescu / Redactor Șef

Uitați de pastrama de curcan de la magazin. Poate fi preparată acasă simplu și este mai sănătoasă

Uitați de pastrama de curcan de la magazin. Poate fi preparată acasă simplu și este mai sănătoasă
Tuturor ne plac mezelurile, însă, din păcate, sunt destul de puține cele fără E-uri. Unele dintre substanțe sunt de-a dreptul toxice și, în plus, aproape toate mezelurile din comerț, așa cum au arătat cercetările efectuate de-a lungul timpului, conțin adaosuri de zahăr.

E timpul să uitați de mezelurile de la magazin. Puteți prepara acasă unele delicioase, extrem de simplu. Iar rezultatul, garantat, este mai gustos și mai sănătos. De pe blogul Furculița.ro am învățat să preparăm pastrama din piept de curcan. Este un adevărat deliciu și e sănătoasă garantat.

Partea cea mai bună este că nici nu trebuie cântărite ingredientele pentru această pastramă. În plus față de ele, aveți nevoie de o pungă de plastic, de o foaie de hârtie de copt și de ceva răbdare.

Ingrediente pentru pastrama de piept de curcan preparată acasă 

  • bucata generoasă de piept de curcan
  • ulei de măsline
  • oregano
  • usturoi granulat
  • boia de ardei (paprica)
  • piper negru
  • sare
  • zeama de la jumătate de lămâie

Mod de preparare

Partea bună, cum spuneam, este că ingredientele se dozăm „ochiometric”. Puneți bucata de piept de curcan într-o pungă. Apoi turnați deasupra ulei de măsline, adăugați oregano, usturoi granulat, boia de ardei, piper negru. În final, stoarceți zeama de la jumătate de lămâie.

Legați punga, din care ați scos aerul, și frământați bine, astfel încât toate ingredientele să se combine și să cuprindă pe toate părțile bucata de carne de curcan. După ce ați făcut asta, puneți preparatul la frigider. Va sta acolo 6 ore, la marinat. Merită fiecare minut de așteptare! Această procedură va frăgezi carnea, o va umple de arome, iar rezultatul va fi spectaculos.

După ce a trecut intervalul de minim 6 ore de marinare a cărnii de curcan, la frigider, aceasta se scoate din punga de plastic, se unge bine cu restul de sos din aceasta și se împachetează perfect, pe toate părțile, într-o foaie de hârtie de copt. Aceasta se pune în tavă și se va coace în cuptorul încins în prealabil. Coacerea durează 30 de minute, la 190 de grade Celsius.

Sursa. Instagram / Furculita.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre