Simona Ionescu / Redactor Șef

Un alt fel de prăjitură cu morcovi. Veți adora aceste mini – brioșe energizante

Un alt fel de prăjitură cu morcovi. Veți adora aceste mini – brioșe energizante
Dacă vă plac mirodeniile și prăjiturile cu morcovi în toată varietatea lor veți iubi aceste mini - brioșe pline de energie. Nu conțin zahăr rafinat și necesită doar 10 minute pentru a fi pregătite.

Pentru a prepara această rețetă, ideal este să folosiți morcovi mici. Morcovii mari sunt și ei OK, dar morcovii baby sunt mai fragezi, mai dulci și mai aromați.

Prelucrați bine ingredientele. Mixați intens pentru că textura devine moale și gingașă (aproape fudge). „Nu vă fie teamă să le amestecați foarte bine”, informează Panceas Pantry. Prăjitura aceasta nu necesită coacere, nu conține făină și nici lactate. E ideală pentru sportivi, dar și ca să vă răsfățați în aceste zile de post,

Ingrediente pentru alt fel de prăjitură cu morcovi

– 120 g (1 ceașcă, aproximativ ) de morcovi mici răzuiți, fără să fie storși

– 320 g (2 căni) de coacăze uscate (căutați cele fără zahăr și ulei)

– 140 g (1 cană) de caju prăjit și sărat

– 140 g (1 cană) semințe de floarea-soarelui sau semințe de cânepă

– 70 g (1 cană) nucă de cocos mărunțită

– 1 linguriță de scorțișoară măcinată

– ½ linguriță de nucșoară măcinată


Adăugați morcovii, nucile caju, semințele și nuca de cocos într-un robot de bucătărie și amestecați timp de 1- 2 minute sau până când totul este tocat foarte fin.

Adăugați toate ingredientele rămase și amestecați pentru încă un minut sau mai mult. Acoperiți în timpul amestecării, deoarece se creează o textură aproape fluidă, care ar putea sări. Amestecul obținut este absolut delicios, însă dacă robotul de bucătărie nu este de mare putere s-ar putea să fie prea mult pentru aparatul dumneavoastră. Gustați amestecul la jumătatea drumului, adăugând sare sau condimente suplimentare dacă este necesar.

Formați apoi din acest amestec mini – brioșe, măsurând câte două linguri pentru una. conform rețetei, puteți obține 18 bile de 35 g, ceea ce înseamnă aproximativ 2 linguri de amestec pe bilă. Păstrați într-un recipient etanș în frigider pentru până la 7 zile. Puteți acoperi bilele cu puțină ciocolată albă topită.

Sursa: Panceas Pantry

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre