Simona Ionescu / Redactor Șef

Un alt fel de salată de vinete – Rețeta care schimbă tot

Un alt fel de salată de vinete – Rețeta care schimbă tot
Acesta este un preparat ușor diferit. E o salată de vinete, dar preparată altfel decât o gătim de obicei. Gustul este spectaculos.

Pentru acest alt fel de salată de vinete, veți folosi cuptorul pentru a le coace. Mai sunt și alte diferențe față de salata de vinete obișnuită, pe care ați mai gătit-o de multe ori până acum.

Cum se prepară un alt fel de salată de vinete

Preîncălziți cuptorul la 400. Tăiați o vânătă mare în două și sărați pulpa. Se lasă să stea timp de 15 min și apoi se usucă cu un prosop de hârtie pentru a elimina lichidul amar. Se crestează vinetele adânc în pulpă și se împănează fiecare jumătate cu 3-4 felii de usturoi. Opțional – adăugați și cimbru în crestături. Se asezonează cu piper roșu și negru și pătrunjel.

Se stropesc bucățile de vânătă cu ulei de măsline și se așază cu pulpa în jos pe o foaie de copt. Faceți câteva găuri în partea cu piele cu o furculiță și dați la cuptor timp de 45-60 min până când miros foarte aromat și pielea s-a ofilit. Se lasă să se răcească.

Între timp, pregătiți-vă celelalte ingrediente: 1/2 ceapă spaniolă, tăiată cubulețe. 1 conservă mică de de roșii tăiate cubulețe, scurse și prăjite cu nuci de pin. Sotați ceapa într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. După ce vinetele s-au răcit, îndepărtați pielea și tăiați mărunt toată pulpa. Odată ce ceapa este translucidă, adăugați vinetele.

Se gătește și se rumenesc ușor vinetele. După aproximativ 3 minute, adăugați roșiile tăiate cubulețe și continuați să gătiți ușor timp de alte 3 minute, folosind o spatulă de lemn pentru a face piure roșiile și vinetele. Asezonați acest amestec cu 1 linguriță de oțet de cidru de mere și opțional: adăugați 1 linguriță de capere mici și 1 linguriță de măsline verzi tocate.

Se ia amestecul de vinete de pe foc și se lasă să se răcească într-un bol. Se adaugă o cantitate generoasă de pătrunjel tocat și sucul și coaja de la 1/2 lămâie. Lăsați totul să se răcească în frigider timp de 20 minute. După ce este gata, se servește într-un bol puțin adânc cu brânză feta deasupra, mai mult pătrunjel, ulei de măsline, sare grunjoasă și nuci de pin prăjite. Se mănâncă cu pita caldă sau o baghetă.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre