Dacă v-ați săturat de sarmalele clasice, trebuie neapărat să încercați rețeta de sarmale cu urdă, care se pregătește cu multă iubire de călugării de la sfânta mănăstirea Putna. Gustul acestora nu poate fi exprimat în cuvinte.
Ingredientele necesare
Pentru a pregătit un astfel de deliciu veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 120 frunze de sfeclă, 500 g urdă, 2 ouă, 6-7 cepe, 300 g orez, 1 legătură cu mărar, 1 legătură de pătrunjel, 2-3 legături de ceapă verde (doar frunzele), sare, piper, oțet, borș, ulei. Dacă nu găsiți frunze de sfeclă, puteți folosi cu încredere și frunzele de spanac, vor fi la fel de delicioase.
Mod de preparare
Se curăță ceapa, se spală, se taie fideluță și se călește. Se spală pătrunjelul și mărarul și se taie cât mai mic. Verdeața se va adăuga spre sfârșit, tocmai pentru a păstra prospețimea preparatului. Se pune la fiert orezul, care trebuie gătit pe jumătate. Ar fi bine să adăugați și puțină apă ca să nu se ardă. Se lasă la răcit și se amestecă cu urda, adăugând un mix de piper, apoi se pune și ceapa călită și verdețurile, dar și sare după gust și două ouă.
Sarmalele cu urdă se servesc cu smântână și mămăligă
Frunzele de sfeclă (sau spanac) se înăbușă în apă fiartă, apoi se porționează scoțând nervurile. Se împăturesc sarmalele, exact ca cele obișnuite și se pun la fiert. După ce sunt gata, se vor servi cu smântână și mămăligă.
Această sarmale care au primit harul lui Dumnezeu sunt atât de bune, încât veți repeta această rețetă ori de câte ori simțiți nevoia de un preparat culinar cu totul și cu totul deosebit. Sfinții părinți vă recomandă ca atunci când le pregătiți să spuneți și o rugăciune. Veți simți, cu siguranță, diferența…
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook