Simona Ionescu / Redactor Șef

Un cercetător culinar vă învață cum să preparați corect sparanghelul

Un cercetător culinar vă învață cum să preparați corect sparanghelul
Savurat cu bucurie mai ales primăvara, sparanghelul a început să fie din ce în ce mai dorit de români. Dar câți dintre noi cunoaștem cum trebuie să-l gătim corect?

Gătitul sparanghelului ar putea fi o încercare dificilă chiar și pentru veteranii din bucătărie. Aliment recomandat pentru mesele de primăvară, nu foarte mulți știu cum se prepară corect.

Jessica Gavin, vedetă pe YouTube și cercetător în gastronomie, sugerează că nu doar gospodinele, dar și bucătari experimentați au dat greș cel puțin odată când au gătit sparanghel. Instrucțiunile tradiționale de gătit sfătuiesc gospodinele să fiarbă, să prăjească sau să gătească la aburi sparanghelul până când acesta devin fraged. Cu toate acestea, există un pas suplimentar adesea trecut cu vederea. Experta culinară Jessica Gavin a dezvăluit secretul.

„Dacă nu e consumat imediat, puneți-l în apă rece ca gheața”

„Nu gătiți sparanghelul prea mult timp. Dacă nu mâncați sparanghelul imediat, puneți-l în apă rece ca gheața. Acest lucru va opri procesul de gătire și va preveni ca acesta să devină moale”, a spus cercetătorul culinar. Această tehnică ajută la menținerea structurii celulare și păstrează sulițele ferme

Pentru a reîncălzi sparanghelul, prăjiți în tigaie timp de 30 de secunde

Cum se pregătește corect sparanghelul

Sparanghelul fiert la aburi timp de trei minute devine „de un verde strălucitor și gătit în întregime”. Acesta se transformă într-o desfătare „fragedă care poate fi ruptă cu ușurință în două, nefiind nici prea moale și nici prea crocant”. Pentru a reîncălzi sparanghelul, pur și simplu prăjiți-l la tigaie, la foc mare, timp de aproximativ 30 de secunde, atunci când sunteți gata să îl mâncați. Mulți telespectatori ai canalului de YouTube al Jessicăi au lăudat sfatul ei culinar, unul dintre ei comentând că a fost „excelent”.

Beneficiile incredibilele ale sparanghelului

Diuretic și depurativ, sparanghelul e perfect în dieta de urmat în timpul schimbării de anotimp, primăvara. Bogăția de acid folic, face ca această legumă să fie importantă pentru femeile însărcinate, dar și pentru persoanele care suferă de anemie.  Bogat în minerale (calciu, fosfor, potasiu etc.) și proprietățile drenante fac ca sparanghelul să fie aliat în lupta împotriva retenției de apă și a celulitei.

Cu un conținut scăzut de calorii, de doar 25 kcal/100 g, este excelent pentru cei care au nevoie să scape de kilogramele în plus. De asemenea, sparanghelul stimulează circulația sângelui și regularizează tensiunea arterială. Nu în ultimul rând, sparanghelul are un puternic efect antiinflamator și stimulează funcția hepatică, alungând constipația.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre