Simona Ionescu / Redactor Șef

Boia de ardei, pregătită acasă. O rețetă simplă, care se prepară în doar câteva minute

Boia de ardei, pregătită acasă. O rețetă simplă, care se prepară în doar câteva minute
Nu există tocănițe sau fripturi delicioase fără să fie însoțite de celebra boia de ardei. Cum să o preparați singuri acasă, în doar câteva minute. Iată rețeta.

Pentru a pregăti boia de ardei, după o rețetă extraordinară, aveți nevoie de ardei roșii uscați.

Afumată, ușor dulce sau, după gust, picantă boiaua de ardei adaugă acel ceva special la atât de multe feluri de mâncare. Pentru a prepara boiaua de ardei aveți nevoie de 2 căni cu ardei uscat, poate fi un amestec din mai multe tipuri. Uscați bine ardeii, îndepărtați semințele și tulpinile și tăiați grosier dacă sunt prea mari ca să încapă în mașina de tocat. Ulterior, pisați foarte bine până când se formează o pulbere fină. Depozitați într-un borcan care va fi închis etanș. Boiaua de ardei se poate păstra până la șase luni.

Boia afumată de ardei

Cum se pregătește boiaua de ardei

Paprika (boia) afumată este o alternativă sau un înlocuitor foarte frecvent folosit de gospodine, întrucât conferă o aromă deosebită. În timp ce boiaua de ardei tradițională folosește ardei deshidratați sau uscați, paprika afumată folosește ardei care sunt uscați folosind un proces de afumare. Ocazional, în unele amestecuri de boia afumată se adaugă chimen pentru a spori aroma.

Conține antioxidanți care reduce stresul oxidativ

Boiaua de ardei nu este doar un condiment excepțional pentru preparatele culinare, ci are și multe beneficii pentru organism, întrucât conține antoxidanți care reduc stresul oxidativ. Tot boiaua de ardei este plină de vitamina A, luteină și zeaxantină care aduce beneficii vederii și joacă un rol important în dezvoltarea celulelor.

Pe de altă parte, boiaua de ardei este plină și de vitamina E, o singură lingură oferind 13% din aportul zilnic recomandat. Vitamina E este extraordinară în funcționarea vaselor de sânge și este un bun antioxidant. Nu în ultimul rând, boiaua de ardei vă ajută să dați organismului fierul care, care susține funcția hemoglobinei și a mioglobinei, două proteine care ajută la transportul și stocarea oxigenului. Specialiștii spun că o lingură cu boia de ardei asigură între 8-18% din doza necesară zilnică de fier.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre