Cum se prepară cea mai bună boia. Ce ardei să alegi

Boiaua dă gust aparte mâncărurilor, cârnaților și slăninuțelor. Este mai gustoasă dacă o prepare acasă.
Boiaua iute sau dulce se obţine prin pisarea anumitor varietăţi de ardei, pudra obţinută putând varia în culoare de la roşu-aprins, la maro-ruginiu. În funcţie de soiul utilizat, putem obţine un condiment pe bază de ardei al cărui gust variază de la dulce până la foarte iute.
Unele soiuri nu sunt deloc iuţi, altele sunt extrem de iuţi.
Există anumite soiuri de ardei dulce şi iute create special pentru obţinerea acestui condiment, cum ar fi Capsicum Annuum, Bolero F1 sau Szegedi.
Cel mai potrivit este ardeiul bulgăresc, care după coacere se pune la uscat, în razele soarelui, spun gospodarii pricepuți.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook