Simona Ionescu / Redactor Șef

Un desert delicios și de nerefuzat: Budincă de pâine cu banane caramelizate și frișcă

Un desert delicios și de nerefuzat: Budincă de pâine cu banane caramelizate și frișcă
Chef Munti, bucătarul de la Star Matinal, a pregătit în cadrul mult îndrăgitului matinal, un desert delicios și de nerefuzat: Budincă de pâine cu banane caramelizate și frișcă.

Dacă nu aveați idee ce puteți să faceți cu pâinea învechită, chef Munti vă oferă soluția preparând această delicioasă rețetă de budincă de pâine cu banane caramelizate și frișcă. Până la urmă veți folosi ingrediente pe care le aveți deja. Poate doar frișca să trebuiască să o cumpărați. În plus, acest desert se prepară extraordinar de simplu.

Ingrediente  pentru Budincă de pâine cu banane caramelizate

Pentru budincă: 2 franzele mai vechi, 6 ouă, 250 gr zahăr, 240 ml lapte, 50 gr unt, 2 gr scorțișoară, 1 gr nucșoară, 10 ml esență de vanilie, 50 gr stafide, 50 gr nuci

Pentru servit: 3 banane, puțin zahăr brun, 200 ml frișcă lichidă, 1 compot de ananas rondele topping de ciocolată

Cum se prepară desertul

Într-un vas termoezistent, uns cu unt din belșug se pune pâinea tăiată în cuburi. Ouăle se mixează cu zahărul până devin spumoase, apoi se adaugă laptele și se omogenizează. Se adaugă nucșoara și scorțișoara. Printre bucățile de pâine se presară nuci tocate grosier și stafide, hidratate în prealabil. Se toarnă compoziția de ouă cu lapte și se lasă să se hidrateze pâinea.

Se coace budinca de pâine pentru 40-50 de minute la 175 de grade, sau până se rumenește frumos la suprafață, iar compoziția se coagulează bine în interior. Budinca de pâine se lasă să se răcească și se servește cu frișcă bătută, felii de banane caramelizate cu zahăr brun și unt, rondele de ananas și topping de ciocolată.

Sursa: Chefi la cuțite

Actorul care, an de an, îi farmecă pe copii în „Singur acasă”. Nu l-ați mai văzut așa

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre