Simona Ionescu / Redactor Șef

Un desert vechi de 200 de ani. Iată rețeta autentică a Pâinii lui Dumnezeu

Un desert vechi de 200 de ani. Iată rețeta autentică a Pâinii lui Dumnezeu
Faceți parte din categoria celor care nu rezistă fără desert, dar v-ați săturat de cele pe care le cunoașteți? Încercați Pâinea lui Dumnezeu.

Pâinea lui Dumnezeu este atât de bună încât odată ce o veți gusta, nu veți mai dori alt desert. Iată cât de simplu se face.

Un desert vechi de 200 de ani. Iată rețeta autentică a Pâinii lui Dumnezeu

Arată ca o brioșă pufoasă și are un gust incredibil de bun. Se prepară rapid, din puține ingrediente și este un desert cu totul deosebit și pentru copii și pentru părinți. Pentru a obține acest produs, aveți acum la dispoziție rețeta veche de 200 de ani. Ingredientele necesare sunt: puțină sare, 100 g unt, 2 ouă de dimensiuni medii, 3/4 ceașcă cu zahăr, 1/2 cană cu lapte.

Dar și 4 căni cu făină, 2 linguri cu drojdie proaspătă de patiserie. Opțional, puteți adăuga coajă de portocale și lămâie, rom și esență de vanilie.

Ingrediente pentru topping: 1 ou de dimensiune medie, 1 cană cu nucă de cocos răzuită, 2 linguri cu zahăr pudră, 2 linguri cu zahăr alb.

Mod de preparare:

Primul pas este să turnați laptele într-un vas. Încălziți foarte bine și puneți peste drojdie. Aveți grijă să amestecați bine, apoi puneți o jumătate de cană cu făină.

Se folosește telul, pentru a bate cu simț de răspundere, până se transformă totul într-un amestec fin, fără cocoloașe. Acoperiți vasul și lasați ca preparatul să se odihnească pentru un sfert de oră. În această perioadă puneți untul și topiți.

Într-un bol separat, puneți restul de făina și lăsați spațiu în mijloc pentru a adăuga două ouă și untul topit. Ulterior, se adaugă zahărul și amestecul de drojdie pregătit anterior. Amestecați bine până se formează un aluat, din care trebuie să faceți o bilă. Aceasta va fi lăsată la temperatura camerei timp de două ore, ca să crească.

Cum se face topping-ul

Se frământă aluatul din nou timp de cinci minute. Veți ști că e gata atunci când e elastic. Adaugați apoi sarea și mai frământați încă cinci minute. Rupeți bucăți de aluat și formează din acestea bile mai mici. Aplatizați-le apoi ca să semene cu o chiflă. Vă puteți apuca acum să faceți toppingul.

Într-un bol se pune un ou, zahăr alb și nucă de cocos răzuită și se amestecă, apoi se lasă amestecul o perioadă la frigider. Puneți chifelele în tava de copt și deasupra acestora amestecul de nucă de cocos, zahăr și ou. Se lasă la cuptor pentru 30-45 de minute. Sunt gata când devin maro aurii. Scoateți din cuptor și pudrați cu zahăr tos.

Sursă foto: divacocina

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre