Este cel mai renumit desert al spaniolilor. A apărut în secolul al XIX-lea

Este cel mai renumit desert al spaniolilor. A apărut în secolul al XIX-lea
Istoricii spun că acest desert este emblema Spaniei și a apărut undeva la jumătatea secolului al XIX-lea, fiind transmis din generație în generație.

Era consumat doar duminică și la mesele de sărbătoare, de aceea toată lumea îl aștepta cu sufletul la gură. Este considerat cel mai fin desert din Spania.

Este cel mai renumit desert al spaniolilor. A apărut în secolul al XIX-lea

Nu există persoană care să nu iubească prăjiturile, dar dacă veți încerca vreodată Basco, vă veți amoreza pe loc de acest dulce cu adevărat irezistibil. Ce are această prăjitură atât de special? Până nu o veți prepara, nu veți ști cu adevărat.

Ingredientele de care aveți nevoie sunt:

300 g făină,

200 g zahăr,

200 g unt,

1 ou și 2 gălbenușuri,

sare.

Dar și o lămâie, o lingură cu drojdie, 1 gălbenuș de ou pentru uns prăjitura.

Pentru cremă vă mai sunt necesare 50 g făină, ¼ litru de lapte, 50 g zahăr, 2 ouă, 2 gălbenușuri de ou, ½ păstaie de vanilie.

Mod de preparare

Luați un castron și amestecați făina, sarea, zahărul și drojdia. Ulterior adăugați untul la temperatura camerei, pentru că e nevoie să fie cremos. Amestecați bine până va rezulta un aluat foarte neted. După ce îl veți strânge de forma unei mingi, lăsați două ore la rece. Acoperiți cu o folie alimentară. Este momentul să pregătiți crema.

Se pune la fiert laptele cu păstaia de vanilie. Puneți gălbenușurile într-un castron și amestecați cu zahărul. Când constatați că laptele a prins gust de vanilie, scoateți păstaia și puneți încet peste gălbenușuri. Ulterior, se pune totul la fiert, la foc mediu. Aveți grijă să amestecați până ce compoziția se îngroașă. Ideal e să fierbeți crema pe baie de abur, dar durează mai mult.

Luați apoi cratița de pe foc și amestecați până se va răci.

Dacă aluatul e prea lipicios, puneți puțină făină

Ungeți o tavă rotundă și dați cu puțină făină. Împărțiți aluatul în două părți, inegale. Rețineți că partea cea mai mare se va folosi în partea de jos. În cazul în care aluatul se lipește de mâini, puneți puțină făină. Întindeți manual. Glisați aluatul când îl neteziți. Adăugați crema care trebuie să fie la temperatura camerei folosind o spatulă.

Marginile aluatului se îndoaie spre interior, pentru a nu se prinde crema odată ce se va coace. Folosind o hârtie de copt, întindeți cealaltă parte de aluat într-un cerc de dimensiunea tăvii, apoi întoarceți hârtia peste tort. Așezați apoi aluatul pe tort, dezlipind de pe hârtia de tort. Ungeți preparatul cu gălbenuș bătut.

Urmează acum să desenați motivul, folosind o furculiță. Se fac patru linii vertical, apoi se rotește tortul la 45 de grade și se mai fac încă patru linii. Acestea vor forma romburile.  Se introduce în cuptor în jur de 40 de minute.

Sursă foto: savuros.tv

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp