Simona Ionescu / Redactor Șef

Vinetele pot fi fierte, prăjite în ulei sau pe grătar, umplute și coapte

Vinetele pot fi fierte, prăjite în ulei sau pe grătar, umplute și coapte
Vinetele se pot prepara în mai multe feluri: fierte, prăjite în ulei sau pe grătar, umplute și coapte. Sunt o sursă bună de fibre dietetice și potasiu, sunt bogate în minerale.

Vinetele conțin antioxidanți care ajută la protejarea celulelor creierului, iar conținutul de potasiu ajută la stimularea inimii, fiind indicat consumul acestora de către persoanele cu probleme cardiace.

În plus, orice preparat cu vinete este foarte gustos și sănătos.Vinetele sunt foarte sărace în calorii: doar 14 de calorii într-o jumătate de cană de vinete fierte.

Dacă aroma vinetelor vi se pare prea amară, tăiați-le pe lungime și sărați-le. Lăsăți-le să stea 30 de minute, apoi clătiți-le bine. Prin acest procedeu, amăreala va dispărea și va împiedica și absorbția în exces a uleiului sau a lichidelor.

Vinetele pot fi fierte, prăjite în ulei sau pe grătar, umplute și coapte

Vinetele sunt adesea folosite în mâncăruri grase, cu multe calorii, însă, cu toate acestea, există cel puțin câteva moduri sănătoase de preparare a vinetelor, care contribuie la o alimentație sănătoasă și hrănitoare.

Vinete la grătar

Este unul dintre cele mai sănătoase moduri de a găti vinetele și cel mai ușor. Pregătite astfel se elimina mult din sarea și uleiul care ar fi adăugate în prajire.

Frigărui de vinete

Tăiați vinetele în rondele de dimensiuni de aproximativ un centimetru grosime. Alegeți bețe de frigărui și introduceți pe acestea câte rondele va este permis. Ungeti rondele de vinete cu ulei de măsline, apoi presărați o cantitate mică de busuioc tocat, rozmarin, sau orice altă plantă aromatică va place. Puneți-le pe un grătar încins pentru aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Scoateți-le de pe frigăruie și mâncați-le cu poftă!

Vinete  fierte

Vinete fierte sunt un alt mod sănătos și minunat, pentru a consuma legume. Când sunt preparate în mod corespunzător, vinetele fierte pot fi folosite că o alternativă la piureul de cartofi, care conține de obicei cantități mari de smântână, unt și sare.

Tăiați vinetele în cuburi cam de 1,5 cm grosime și puneți-le la fiert într-o oală cu apă fierbinte. Lăsăți sa fiarbă cam 10 minute. Pentru a testa dacă sunt fierte, intepati-le cu o furculița. Dacă furculița se desprinde ușor, atunci vinetele sunt gata. Scoateți oală de pe foc, și scurgeți apă. Puneți cuburile de vinete într-un castron mare și picurați câteva linguri de ulei de măsline extravirgin. Utilizați un mixer de mâna pentru a amestecă vinetele cu uleiul de măsline. După ce amestecul a ajuns la consistentă pe care o doriți, presărați o cantitate mică de pătrunjel tocat și este gata.

Vinete coapte

Nutriționiștii recomandă vinetele coapte, întrucât prin prăjire s-ar distruge substanțele nutritive pe care acestea le conțin. Coapte, vinetele pot fi folosite că și garnitură la orice masă.

Se spală vinetele, se taie în felii, de circa un centimetru grosime. Se așează pe o foaie de copt unsă cu un pic de ulei de măsline și se coc timp de 10 minute. Se scot din cuptor și se mănâncă cu poftă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre