Vlăduț, bucatarul de la Neatza cu Razvan si Dani, ne recomandă o rețetă de ficăței la cuptor, condimentați cu oregano și serviți în niște coșulețe interesante din foietaj, umplute cu un sos delicios.
Ingrediente pentru Ficăței de pui la cuptor
1 kg ficăței de pui
sare și piper
oregano
boia de ardei
3-4 căței de usturoi
1 l lapte
Pentru garnitură: 500 g cartofi noi
250 g cremă de smântână
2-3 căței de usturoi
800 g aluat foietaj
gălbenuș de ou
Mod de preparare
Ficățeii se țin în lapte 30 de minute, la frigider. Apoi se scurg bine, se așază într-o tavă de cuptor, se stropesc cu ulei și se condimentează cu sare, piper, usturoi și oregano. Se dau la cuptor, la temperatură medie, până se rumenesc.
Aluatul foietaj se întinde și se decupează din el rondele de 5 cm diametru. Jumătate din rondele se mai decupează odată, lăsând margini de 2 cm. Din rondelele întregi de aluat și cele cu gaură se realizează niște coșulețe (renumitele Vol au Vent) care se ung cu gălbenuș de ou atât la bază, unde se lipesc, cât și deasupra. Se dau la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade, sau până se rumenesc.
Cartofii se fierb în apă cu sare și se pasează ca pentru piure, apoi se amestecă cu crema de smântână și usturoi pisat. Cu ajutorul unui posh se umlpu coșulețele de foietaj cu piureul de cartofi, iar deasupra se vor așeza ficățeii de pui.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook