Numeri zilele până când pleci la mare, însă nu ști dacă vei scăpa de kilogramele în plus până atunci? Apelează la ajutorul castraveților, pentru că fac minuni.
Vrei să scapi de colăceii de pe burtă ca să arăți perfect în costumul de baie? Încearcă dieta cu castraveți
Specialiștii spun că dieta cu castraveți nu se ține mai mult de 7-14 zile, iar în această perioadă e important să consumați alimente bogate în proteine, precum pește, ouă, dar și pui și nuci. Cât privește consumul de fructe și legume, acesta va fi limitat. Cât castraveți trebuie să consumați la fiecare masă? Nu există o regulă, mâncați câți vreți și ori de câte ori vreți, pentru că acest aliment este extrem de sărac în calorii. În plus, este o binefacere pentru articulații, mușchi și piele.
Dezavantajele dietei cu castraveți
Există și câteva dezavantaje pe care le are dieta cu castraveți. După două săptămâni de mâncat castraveți, când veți începe să vă hrăniți normal e posibil să luați în greutate, întrucât este o dietă inadecvată din punct de vedere nutrițional.
De asemenea, dieta cu castraveți nu este o sursă de nutrienți. În dieta cu castraveți, îi puteți combina cu roșii, spanac, salată verde, orez brun, cartofi, pâine din grâu întreg, ulei de măsline. Evitați cât puteți prăjelile și dulciurile.
Hidratează și catifelează tenul
Vara și tenul beneficiază de puterea castraveților, fiind excelenți în arsurile provocate de soare și dermatită. Tot castraveții reduce nivelul de grăsimi de la nivelul pielii, fiind astfel un aliat de nădejde în luptă cu acneea și diminuează și punctele negre.
În plus, micșorează inflamarea pielii, iar aplicați pe ten oferă o senzație de prospețime și catifelare, iar folosiți frecvent îndepărtează petele, pistruii și ridurile, eliminând și coșurile. Nu în ultimul rând, castraveții relaxează ochii obosiți și ajută în vindecarea conjunctivitei.
Sursă foto: csid
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook