Diete și sport, și tot degeaba! Află de ce nu poți să slăbești

Diete și sport, și tot degeaba! Află de ce nu poți să slăbești
Știi un regim alimenatar de ceva timp, dar acesta nu arată rezultate? Ai un program intens de exerciții fizice care, însă, nu te ajută să scazi nici măcar o măsura la haine? Există foarte multe persoane, majoritatea femei, care fac tot ce le stă în puteri să slăbească, însă nu reușesc. Tu poți fi una dintre acele persoane. Iată motivele!

Pentru a scăpa de kilogramele în plus trebuie, mai întâi, să afli sub ce „formă” te-ai născut! Metabolismul este harta ta genetică, care te va îndruma spre o dietă corespunzătoare. Deci, dacă ai senzația că orice ai mânca, se depune, iar dieta nu te ajută, ai putea considera că ai un metabolism „leneș”. În dieta ta nu are ce cauta carnea de porc și nici cea de vită, dar poți gusta din cea de pui sau pește. Legumele trebuie să fie aliatele tale, iar fructele trebuie alese cu grijă. Încearcă să nu consumi foarte des banane, nuci, migdale, pere. Acestea au o concentrație mare de calorii greu de eliminat pentru un metabolism lent.

Femeile scapă de kilogramele în plus mult mai greu – impactul psihic

Nu te da bătută când vezi că soțul tău slăbește de la o zi la alta, iar tu parcă nu scapi nici măcar de un gram. Mai întâi de toate, bărbații au o masă musculară mult mai mare decât cea a femeilor, iar doamnele au un procent mai mare de grăsime corporală. Aceasta e diferența. Țesutul muscular arde grăsimile mai repede, chiar și atunci când corpul este în repaos. Mai mult, femeile depozitează grăsimea pe șolduri, picioare, fese, în timp ce bărbații au tendința de a le stoca în zona abdomenului. De aceea, dacă ești femeie, nu e indicat să compari rata pierderilor de kilograme cu cea a unui bărbat.

Totodată, ar trebui să reți că femeile trec prin schimbări hormonale de la lună la lună, pe perioada menstruației, când organismul asimilează lichide, apoi le pierde, apoi iar le asimilează… E un cerc vicios!

Dar dacă vrei să te iei „la trântă cu cântarul”, află că femeile au arderile cele mai bune dimineața: rupe aparatul de fitness imediat după ce te-ai trezit,  aleargă în parc jumatate de oră înainte de a pleca la serviciu și vei vedea rezultate!

Stresul îngrașă!

Ai observat că în perioadele tensionate ai tendința de a te rotunji? Ei bine, stresul îngrașa. Pentru a se relaxa, creierul induce o stare de repaos, iar arderile devin foarte lente. Așadar, nu te apuca să mănânci atunci când ești într-o pasă proastă. Încearcă să te relaxezi înainte de masă, bea multă apă deoarece hidratarea combate stresul, iar, dacă poți, mănâncă un măr, du-te și trage un pui de somn și amână masa pentru mai târziu. O masă sănătoasă pe un stomac calm te vor ajuta să scapi și de kilograme.

Nu-ți place să faci sport!

Nu te învinovăți! Poate așa ești programat genetic! Potrivit lui Daniel Pompe, un renumit doctor de la Universitatea din Carolina de Nord, 25% -50% din predilecţia unui individ pentru exercitarea voluntară a activităților sportive este sub control genetic! Unii oameni simt impulsul de a face mișcare, iar alții nu. Suplinește lipsa sportului cu masaje multe și saună!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre