Doliu în lumea filmului. Un mare comediant s-a stins răpus de cancer

Doliu în lumea filmului. Un mare comediant s-a stins răpus de cancer
O mare vedetă din lumea filmului a părăsit această lume, vineri, într-un spital din Las Vegas. Decesul a fost confirmat.

Celebrul actor de comedie Louie Anderson a murit, vineri, într-un spital din Las Vegas, la vârsta de 68 de ani, în urma unor complicații survenite din cauza cancerului de care suferea, scrie The New York Times. Moartea vedetei a fost confirmată de publicistul său, Glenn Schwartz.

Actorul Louie Anderson a ajuns să fie internat zilele trecute într-un spital din Las Vegas, după ce a fost tratat în trecut pentru cancer. Acesta suferea de leucemie. Potrivit lui Glenn Schwartz, decesul a fost cauzat de complicații provocate de cancer, care au apărut brusc.

Patru decenii de carieră în divertisment

Louie Anderson  a avut o carieră de divertisment care a durat mai mult de patru decenii. El era recunoscut pentru stilul umoristic aparte și autoironia de care putea să dea dovadă. Cu așa un talent, Louie Anderson au atras, rapid, atenția comedianților veterani, precum Henny Youngman și Johnny Carson, care l-au susținut, ajutându-l astfel să ajungă celebru.

Louie Anderson și-a făcut debutul pe televiziunea națională în anul 1984, la „The Tonight Show”, cu Johnny Carson, În timpul emisiunii, acesta și-a ironizat propriul aspect fizic și a făcut glume pe seama rădăcinilor sale din Vestul Mijlociu al Statelor Unite ale Americii.

Louie Anderson a făcut și animație

Louie Anderson este și creatorul îndrăgitei serii de animație „Viața cu Louie” („Life with Louie”), care a fost difuzat și pe canalele TV pentru copii din România.

Serialul „Viața cu Louie” a fost realizat în perioada 1995 – 1998. Acesta se bazează pe copilăria actorului în St. Paul, Minnesota, într-o familie cu 11 copii. Louie Anderson a dat voce unei versiuni fictive a sa de la vârsta de opt ani. Pentru acest proiect, actorul a fost recompensat cu două premii Daytime Emmy.

Recent, acesta a jucat în serialul de televiziune „Baskets”, o comedie-dramă. Pentru acest rol el a primit un premiu Emmy, însă a mai avut încă alte două nominalizări.