O altă dispariție îndoliază lumea artistică. La fel ca actorul Teo Coban, un alt om de teatru s-a stins la o vârstă la care nimeni nu s-ar fi așteptat.
Actorul Mihai Bica, fostul director al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, care a contribuit la înființarea celebrului festival de teatru din acest oraș, a murit la vârsta de numai 59 de ani.
„Mihai Bica nu a fost orice actor. A fost elevul doamnei prof. Olga Tudorache si coleg cu Florin Pittiș și Florin Zamfirescu. La Sibiu a jucat intre 1988 si 2000. A fost directorul teatrului din Sibiu și în ultimii 20 de ani a jucat la Brașov si la București, teatru si film. A fost vocea unică a călugărului Arsenie Boca. Ar fi împlinit anul acesta…60 de ani!”, a transmis psihologul Mihai Copăceanu.
„Un mare actor, un imens iubitor de poezie și recitator”
„Ce ianuarie crud! A început cu moartea lui Adam Puslojic și se încheie cu cea a lui Mihai Bica. Sunt fără grai! S-a dus un mare actor, un imens iubitor de poezie și recitator, un artist deplin, un Om! Ce păcat că ne-am văzut mereu pe grabă și pe sărite! Dumnezeu să-l odihnească! Păcat că nu a apucat să participe la vernisajul expoziției sale din 3 februarie de la “Cafeneaua literară” din Sibiu”, a transmis și scriitorul Laurențiu-Ciprian Tudor.
Mihai Bica, artist complex
Mihai Bica a fost absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografie „Ion Luca Caragiale” din București (actualmente UNATC), unde a urmat cursurile în perioada 1983 – 1987, în clasa marii actrițe Olga Tudorache. I-a avut asistenți universitari pe Florian Pittiș și Florin Zamfirescu. A fost actor la Teatrul din Sibiu (1988 – 2000), apoi la Teatrul Național din București și la Teatrul Mic.
Mihai Bica era cunoscut nu doar pentru talentul actoricesc, dar și pentru calitățile sale de artist plastic. Marele actor era un pasionat la picturii, tablourile sale fiind foarte apreciate de colecționari și critici. În data de 3 februarie va urma să fie deschisă o expoziție de tablouri a artistului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook